Transfagarasan - 1 zi

« Salina - Ocnele Mari / 1 zi

alt
Transfagarasan
1 zi

alt

 

 

TARIF: 179 lei/persoana.

Tarif seniori 55+/studenti: 159 lei/persoana.

Date de plecare: 19.07, 30.08.2020

 

alt SERVICII INCLUSE

- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
- Vizite la Curtea de Arges, Vidraru, Balea Lac, Abatia Carta;
- Insotitor de grup din partea agentiei.

 

alt SERVICII NEINCLUSE

- Asigurarea medicala;
- Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali (altele decat cele mentionate in program); 
- Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 banchete) – 20 Ron/pers;
- Alte cheltuieli personale;
- Alte servicii decat cele mentionate.

 

alt PROGRAM

Plecare din Bucuresti la 06.00, din parcarea Academiei Militare Romane(Universitatea Nationala de Aparare Carol I) pe traseul Bucuresti -Curtea de Arges - Balea Lac.

In Curtea de Arges vizitam doua monumente istorice: Biserica Domneasca Sf. Nicolae (ctitorie a lui Basarab I din sec. XIV) unul dintre cele mai representative monumente ale arhitecturii romanesti medievale, si Manastirii Curtea de Arges (ctitorie a lui Neagoe Basarab din sec. XVI), ce se impune prin arhitectura sa deosebita, adapostind in interior mormintele familiei regale a Romaniei. Urmam Transfagarasanul, una din cele mai spectaculase sosele din lume, cu o altitudine maxima de 2045 m si cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m). Ne deplasam apoi la Barajul Vidraru, trecand pe langa Cetatea Poenari (sec. XIV) construita de Negru Voda si extinsa de Vlad Tepes. Facem o pauza de fotografii la Barajul Vidraru construit in 1965, intr-o zona de o frumusete uimitoare, apoi ne indreptam spre Balea Lac (46.508 m²/11.35 m adancime) unul din cele mai mari si mai frumoase lacuri glaciare din tara. Trecem pe langa Cabana Balea Cascada si daca este senin admiram din autocar Cascada Balea (cea mai mare cascada in trepte din Romania ) situtata intre Vf. Noldoveanu si Vf. Negoiu. Continuam spre Carta si vizitam Abatia Cisterciana (monument istoric), infiintata in sec. XIII, avand un rol major in introducerea stilului gotic la noi in tara. Desfiintata de Marei Corvin in sec. XV, vechea abatie mai pastreaza o capela ce apartine comunitatii evanghelice sasesti.

Pe drumul de intoarcere vizitam Manastirea Cozia (sec. XIV) ctitorie a lui Mircea cel Batran, care pastreaza in pronaos fragmente din pictura originala de sec. XIV. Sosire in Bucuresti in jurul orei 23.00, in functie de trafic si conditiile meteo.

 
alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

Informatii despre oferta :

  • Oferta: Transfagarasan - 1 zi
  • Cod: 24
  • Tarif: de la 179 Lei
Facebook