Salina Ocnele Mari

« Salina - Ocnele Mari / 1 zi

alt
Salina Ocnele Mari
1 zi

alt

 

 

TARIF: 109 lei/persoana.

Tarif seniori 55+/studenti: 99  lei/persoana.

Date de plecare: 07.03, 10.05, 31.10.2020

 

alt SERVICII INCLUSE

- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
- Vizitele mentionate in program ;
- Insotitor de grup din partea agentiei.

 

alt SERVICII NEINCLUSE

- Asigurarea medicala;
- Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali/tarife informative; Salina – 22 Ron/pers; Casa memoriala Anton Pann – 5 lei/pers
- Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 banchete) – 20 Ron/pers;
- Alte cheltuieli personale;
- Alte servicii decat cele mentionate.

 

alt PROGRAM

Intalnire la ora 6:00 in parcarea Academiei Militare Romane (Universitatea Nationala de Aparare Carol I), plecare ora 06:30 pe traseul Bucuresti –Ramnicu Valcea-Ocnele Mari-Costesti-Bucuresti.

Salina Ocnele Mari, din localitatea cu același nume, reprezintă cea mai importantă zonă de extragere a zăcămintelor de sare din județul Vâlcea. Exploatarea sării de la Ocnele Mari începe pe vremea dacilor și continuă până în zilele noastre. De-a lungul timpului, aici au fost deschise mai multe puțuri. Pe lângă zonele unde încă se fac exploatări de sare, în salină a fost amenajată o zonă turistică, la o adâncime de 225 de metri față de nivelul mării, ce se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați. Parcul turistic include un altar, un muzeu, terenuri sportive, spațiu de joacă pentru copii, magazine de suveniruri și locuri de luat masa.

      Dupa vizita salinei si timpul liber petrecut aici, avem pauza pentru masa de ptanz, apoi ne indreptam catre Ramnicu Valcea, unde ne oprim pentru a vizita Casa memoriala Anton Pann. Casa adaposteste expozitia memoriala Anton Pann si  este un monument de arhitectura urbana, construit la jumatatea secolului al XVIII-lea, avand foisor si pivnita. Dupa victoria revolutiei in Tara Romaneasca , la 29 iulie 1848 in Parcul Zavoi din orasul Rm. Valcea, Anton Pann a participat alaturi de oficialitatile orasului,la ceremonia organizat cu prilejul „sfintirii stindardelor libertatii nationale dupa noua constitutie”, cand s-a cantat pentru prima oara marsul revolutionar „Desteapta-te romane”, pe versuri de Andrei Muresanu, a carui muzica o compusese. Acest moment a reprezentat prima intonare a viitorului Imn de Stat al Romaniei, petrecut in gradina Zavoi a orasului Ramnic.

Dupa aveasta vizita plecam catre Bucuresti si ne abatem putin de la drum pentru a intra putin la Manastira Bistrita din Costesti. Mănăstirea Bistriţa, ctitorie a boierilor Craioveşti, a fost ridicată la 1490.  Aici s-a instalat prima tiparniţă din Ţara Românească şi o legătorie de cărţi bisericeşti. Tot aici, după opinia unor specialişti, s-a tipărit prima carte din Ţara Românească, în 1508 - Liturghierul slavon al călugărului Macarie. De asemenea, s-a redactat, în limba română primul act bisericesc, Zapisul lui Eftimie, la 1573.   Constantin Brâncoveanu a dăruit bisericii un policandru cu ouă de struţ, fabricat la Viena şi un clopot de 800 de kilograme.

 Plecam din Costesti si ne indreptam catre Bucuresti, unde vom ajunge in cursul serii, in functie de trafic.

 

 
alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

Informatii despre oferta :

  • Oferta: Salina Ocnele Mari
  • Cod: 24
  • Tarif: de la 109 Lei
Facebook