Viscri & Sighisoara

« Salina - Ocnele Mari / 1 zi

alt
Viscri & Sighisoara
1 zi

alt

 

 

TARIF: 155 lei/persoana.

Tarif seniori 55+/studenti: 139 lei/persoana.

Date de plecare: 01.03, 04.04, 14.06, 17.10.2020

 

alt SERVICII INCLUSE

- Transport cu autocar clasificat pentru curse internationale;
- Vizite la Viscri, Sighisoara.
- Insotitor de grup din partea agentiei.

 

alt SERVICII NEINCLUSE

- Asigurarea medicala;
- Intrarile la obiectivele turistice si eventualele servicii de ghizi locali (altele decat cele mentionate in program)/tarife informative; Cetatea Viscri- 5 lei/pers;
- Supliment pentru locuri preferentiale (primele 3 banchete) – 20 Ron/pers;
- Alte cheltuieli personale;
- Alte servicii decat cele mentionate.

 

alt PROGRAM

Plecare din Bucuresti la 06.00, din parcarea Academiei Militare Romane(Universitatea Nationala de Aparare Carol I) pe traseul Bucuresti –Brasov –Viscri- Sighisoara-Bucuresti.  

Prima vizita o vom face la Viscri, comuna sasesasca in judetul Brasov, care cu ceva timp in urma se numea Giscriu. Retras de la drumul mare ce leagă Brașovul de Sighișoara, satul Viscri adăpostește una dintre cele mai spectaculoase biserici fortificate săsești, de altfel fiind una din cele 6 înscrise în patrimoniul mondial UNESCO. Particularitățile așezării au atras atenția și bunăvoința Mihai Eminescu Trust, o fundație patronată de însuși Prințul Charles, care a renovat biserica și câteva case din localitate redându-le ceva din strălucirea inițială.  Izolarea, dar și absența altor ocupații in afară de agricultură, au făcut ca pe la sfârșitul anilor ‘90 să apară proiectul Șosete din lână naturala din Viscri, inițiat de cei doi nemți stabiliți aici. Șosetele croșetate din vechi pulovere de lână de către femeile din sat erau la început date în schimbul alimentelor (zahăr, ulei sau pâine). Cum grămada de șosete a început să crească din ce în ce mai mare, cu timpul trocul s-a transformat într-un adevărat proiect la care participă 125 de femei din sat. Țărăncile tricotează aproximativ 10.000 de perechi de șosete, mănuși, căciuli, pulovere sau papuci de pâslă care ajung la depozitul central din Naumburg (Germania), de unde se vând în toată țara, sau la cafeneaua internațională din Viscri.

Ne continuam traseul spre Sighisoara. Aici, ne vom opri sa luam masa de pranz si apoi vom vizita : Turnul cu Ceas (cladirea simbol a Sighisoarei, azi gazduind Muzeul de Istorie), Biserica Manastirii(monument istoric), Casa Vlad Dracul, Casa cu Cerb, Casa Venetiana, Strada Scolii- Scara Scolarilor(aceasta scara a fost construita in anul 1654, prin iniţiativa primarului Johann Both, pentru a uşura accesul elevilor, în timpul iernilor grele sau ploii, la şcoala situată lângă biserica din deal.), Biserica Romano-Catolica, Biserica din Deal(biserica evanghelică care a fost construită în mai multe etape între 1345-1525. Închinată Sfântului Nicolae.), Turnurile Cetatii.  Dupa plimbare si timp liber pentru shopping, plecam catre Bucuresti, unde vom ajunge seara, in functie de trafic.

 

 
alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

Informatii despre oferta :

  • Oferta: Viscri & Sighisoara
  • Cod: 24
  • Tarif: de la 155 Lei
Facebook