Iran – Caleidoscop de culori / 10 zile

alt
Iran – Caleidoscop de culori 
Teheran - Teheran – Kashan – Isfahan - Yazd – Pasargadae – Persepolis – Shiraz
10 zile
alt

 

 

Tarife:

Data plecare  
06.10.2020 1440 Euro
04.11.2020 1440 Euro

 

Teheran: Hotel Parsian Enqhelab 4*, Tehran Province, Tehran, District 6, No 341, sau similar Teheran;
Isfahan: Hotel Setareh 3, Hafez St., Isfahan, sau similar.
Yazd: Hotel Mehr Traditional 3*, Yazd Province, Yazd, Lab -e- khandagh Alley, Qiam St.,  sau similar.
Shiraz: Hotel Zandiyeh 4*, Fars Province,  Shiraz sau similar.
*Confirmarea hotelurilor se va afisa pe site cu minim 20 de zile inainte de calatorie.

Supliment camera single: 299 euro; A treia persoana in camera cu pat suplimentar – 1440 euro;  
Copil : 999 euro cazat in camera cu 2 adulti, fara par suplimentar.

 

alt SERVICII INCLUSE

- Transport cu avionul București- Teheran și retur Shiraz- București , ce include: un bagaj de mana(geanta mica) si un bagaj de cala, compania QATAR AIRWAYS, via DOHA;
- Taxele de aeroport(se pot modifica pana la emiterea biletelor de avion);
- 8 nopti cu mic dejun si cina la Hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Teheran la hotel de 4*, 3 nopti in Isfahan la hotel de 3*, 1 noapte in Yazd la hotel de 3*, 2 nopti in Shiraz la hotel de 4*;
- Insotitor roman de grup -  Ghid roman;
- Ghizi locali vorbitori de limba engleză;

 

alt NU SUNT INCLUSE

- Servicii la sol –  299 euro/persoana(se achita obligatoriu la inscriere) si includ: tururile și vizitele menționate în program autocar/microbus categoria locala; biletele de intrare la obiectivele din program; transferuri aeroport- hotel- aeroport;
- Taxa de viza - 95 euro/persoană, se poate modifica;
- Asigurarea de calatorie storno(recomandata) si asigurarea medicala (obligatorie);
- Late check out la cerere;
- Bacsis pentru sofer si ghid, se va achita local aproximativ: 1 eur/persoana/zi pentru sofer si 2 eur/persoana/zi pentru ghid;
 

alt PROGRAM

Ziua 1: Bucuresti – Teheran via Doha

Întâlnire cu însoțitorul de grup la Aeroportul Henri Coandă, ora 22:35, pentru îmbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR 220 cu destinația Teheran, via Doha.

Ziua 2: Teheran

Sosire la Doha la ora 05:20. Decolare la ora 08:00 din Doha, zborul QR482 și sosire pe aeroportul din Teheran la ora 10:35.
Transfer la hotel și cazare.
Spre seară vom admira orașul străbătând podul TABI`AT (Podul Naturii), cu un design modern, care i-a adus numeroase premii în domeniu. Unind două parcuri despărțite de o autostradă, podul se încadrează perfect viziunii arhitectului său, care și-a dorit a fi un loc de popas, nu doar de traversat. Cafenele intime și restaurantele cu specific internațional îi sporesc farmecul. Cazare și cină in Teheran.

Ziua 3: Teheran

Mic dejun. Vom începe explorarea vibrantului oraș Teheran, capitala Iranului, cu PALATUL GOLESTAN, bijuterie arhitecturală din timpul dinastiei Qajar, aflat în patrimoniul universal UNESCO din anul 2013. Este un complex format din mai multe clădiri așezate pe trei laturi, într-un parc cu alei, cu bazine cu apă și fântâni arteziene, rezultatul a 400 ani de construcții și renovări.
Vizita palatului este continuată de o plimbare prin MARELE BAZAR, unde vom fi ademeniți de aroma condimentelor și fascinați de produsele artizanale. Secția de arheologie a MUZEULUI NAȚIONAL este următorul obiectiv al programului, unde vom putea admira o complexă colecție de obiecte din perioada preistorică până în zilele noastre.
Continuam cu inegalabilul MUZEU AL BIJUTERIILOR, unde sunt expuse cele mai scumpe bijuterii din lume, colecționate de-a lungul mai multor secole, printre care și cel mai mare diamant roz din lume.
Cazare și cină in Teheran.

Ziua 4: Teheran – Kashan - Isfahan

Mic dejun. Plecare spre KASHAN, oraș a cărui vizită turistică începe cu FIN GARDEN (SHAH GARDEN). Acoperind mai mult de 2 ha, aceste frumoase grădini au fost construite între sec. IV-X e.n.  În perioada safavidă au constituit reședință regală și loc de desfășurare a ceremoniilor regale, precum încoronarea regelui Esmaeel I, fondatorul dinastiei safavide. Armonia complexului cu fântâni, copaci antici, foișoare, au determinat UNESCO să îl includă din 2011 în lista monumentelor protejate. Vizita se continuă cu BĂILE SULTANULUI AMIR AHMAD, un exemplu excepțional de baie iraniană, cu o arhitectură și decorațiuni unice. Este permis accesul pe acoperiș pentru a se admira domurile perforate de ochiuri de sticlă. În imediata apropiere, BOROJERDIHA HISTORICAL HOUSE, va fi următorul nostru obiectiv. Casa a constituit darul de nuntă al unui comerciant prosper, Haj Seyyed Hassan Borojerdi, pentru fiul său. Nu vom rata nici TABATABAIES HOUSE, ce iși oglindește frumusețea istorică în bazine cu apă și fascinează ochiul vizitatorului prin eleganța și frumusețea stilului architectural. Ultimul obiectiv îl constituie AQA BOZORG MOSQUE și SEMINARUL KASHAN, folosit pentru rugăciune și predarea învățăturilor coranice de către discipolii lui Haj Mullah Mahdi Naraqi (Aqa Bozog). Deplasare către Isfahan.
Cazare și cină in Isfahan.

Ziua 5: Isfahan

Mic dejun. Începem vizita orașului Isfahan, al treilea oraș ca mărime din Iran. Fostă capitală în perioada sec. XVI-XVII e.n., când se considera că reprezintă jumătate din lume, Isfahan ne reamintește de gloria sa din perioada safavidă prin monumentele din piața NAQSH-E JAHAN SQUARE, inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO: Palatul ALI QAPU, MOSCHEEA SHAH (MOSCHEEA REGALĂ), MOSCHEEA SHEIKH LOTFOLLAH. Toate aceste monumente își datorează unicitatea și perfecțiunea vizionarului Shah Abbas I, care a adunat la curtea sa cei mai destoinici arhitecți și artizani ai Persiei și ai altor țări asiatice. După vizitarea acestor obiective și a bazarului care le conectează, ne îndreptăm spre și PALATUL REGAL CHEHEL SOTUN, construit de Shah Abbas II, în mijlocul unui parc, pentru diferite recepții și banchete regale. Cină și cazare la Isfahan.

Ziua 6: Isfahan

Mic dejun. Dimineata vom vizita PODUL KHAJU, ce deține 23 de arcuri de-a lungul a 133m și pavilioane octogonale, de unde se pot admira priveliști uluitoare. Continuăm vizita turistică cu CATEDRALA VANK, de confesiune armeană, localizată în cartierul Julfa. Catedrala și MUZEUL acesteia dovedesc importanța comunității armene din Iran, meșteri iscusiți, cărora șahul le-a permis refugiul lor și al familiei acestora, din calea prigoanei otomane bazate pe religie.
Ajungem apoi la MOSCHEEA JAMEH, una dintre cele mai vechi moschei din Iran, supusă unor continue procese de construcție, reconstrucție, renovări și extinderi, începând cu anul 771 până în sec. XX. În anul 2012 a intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Cină și cazare la Isfahan.

Ziua 7: Isfahan - Yazd

Mic dejun. Ne îndreptăm spre Yazd, centrul cultural și religios patronat de profetul Zoroastru, întemeietorul primei religii monoteiste din lume. Începem vizita cu TEMPLUL DE FOC ZOROASTRIAN, ce păstrează cu sfințenie flacăra sacră, care are neîncetat de un mileniu și jumătate.
In piața AMIR CHAKHMAQ  vom admira cladirea de trei etaje dedicată memoriei imamului Hossein, al treilea imam, venerat de șiiți.
Urmează apoi vizita la MOSCHEEA JAMEH, un mixt încântător de stil azari și arhitectură persană clasică. Vom descoperi apoi, orașul vechi, cu străduțe înguste și întortocheate, încremenite în timp, de un farmec uluitor.
Închiem programul cu o vizită la MUZEULAPEI, pentru a ne familiariza cu ingeniosul sistem de alimentare cu apă prin tradiționalele qanat-uri. Cină și cazare la Yazd.

Ziua 8: Yazd – Pasargadae – Persepolis - Shiraz

Mic dejun. În drumul spre Shiraz ne oprim în Pasargadae, prima capitală dinastică a Imperiului Ahemenid, ce se întindea în sec. VI î.H. din estul bazinului mediteranean și Egipt, până la râul Indus, din India. Situl arheologic, aflat sub patronajul UNESCO, adăpostește mormântul și ruinele palatului lui Cirus cel Mare. Următoarea oprire este la NAQSH-E RUSTAM, necropolă a dinastiei ahmenide, cu patru morminte uriașe săpate în stâncă, decorate cu basoreliefuri, ce aparțin lui Darius I (522-486 î.e.n.),  Xerxes I (486-465 î.e.n.), Artaxerxes I (465-424 î.e.n.) și Darius II (423-404 î.e.n.). Ajungem la Persepolis,complex architectural inclus în patrimonial UNESCO, dovadă a grandorii imperiului persan, construit pe perioada a 100 de ani, de către trei generații de regi ahemenizi. Orașul, construit pe o terasă supraînălțată, se află amplasat într-un cadru natural deosebit. Maiestuoasa Poartă a Națiunilor, Apadana sau palatul audiențelor lui Darius și Xerxes, Tachar sau palatul privat al lui Darius, monumentalele basoreliefuri, sunt câteva din punctele de atracție ale complexului pe care le vom vizita.
Cină și cazare la in Shiraz.

Ziua 9: Shiraz

Mic dejun. Ne aflăm în Shiraz, oraș situat la poalele munților Zagros, fostă capitală a Persiei sub dinastia Zand, în perioada 1750-1794. Renumit prin arta sa poetică, vinuri și grădini superbe, Shiraz împletește armonios trecutul architectural cu tradiția modernă. Vom începe vizita noastră cu MOSCHEEA NASIR OL MOLK, cunoscută drept Moscheea Roz, fascinantă prin jocul unic de culori și lumini dat de vitralii. Ne îndreptăm apoi către CETATEA KARIM KHAN ZAND, din secolul al XVIII-lea, ce se impune în centrul orașului prin ale sale turnuri circulare. Trecem prin BAZARUL VAKIL, un vibrant centru comercial, pentru a vizita MOSCHEEA VAKIL, însemnat edificiu religios construit tot în perioada lui Karim Khan, ce folosea titulatura Vakil (Regent). Timp liber la dispoziție pentru cumpărături în bazar. Cină și cazare in Shiraz.

Ziua 10: Shiraz – Bucuresti via DOHA

Mic dejun. Timp liber la dispoziție. După-amiază vizităm două mausolee, închinate celor mai iubiți poeți persani: HAFEZ și SAADI,ale căror opere nemuritoare au intrat în patrimonial universal. Continuăm cu vizitarea GRĂDINII BOTANICE ERAM, cu o vechime de peste 900 e ani, amintită e Hafez în poemele sale. Pavilionul din mijlocul grădinii a fost folosit drept reședință sau pentru diferite evenimente festive. Datorită frumuseții sale, diversității plantelor și însemnătății istorice, grădina este din 2011 sub patronaj UNESCO. Posibilitate de late check-out la cerere(se confirma in limita disponibiliatilor).
Transfer la aeroport in cursul nopti și îmbarcare pe zborul companiei Qatar Airways QR477 cu decolare la ora 04:55. Sosire la Doha la ora 05:40 și decolare spre București la ora 06:50. Aterizare pe aeroportul Otopeni la ora 11:50.

 

alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

Informatii despre oferta :

  • Oferta: Iran – Caleidoscop de culori / 10 zile
  • Cod: 05
  • Tarif: de la 1440 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Extern

Bon Voyage Turism Extern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

.

 

 

 

 

 

 

 

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 356 356


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 1828

 

 

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 Cerere oferte

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
          Bonvoyage Facebook    

Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei!
Trimite-ne cv-ul tau la: office@bonvoyage.ro

Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.
Trimite-ne e-mail la: info@bonvoyage.ro

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page