Iordania - Revelion / 9 zile

«

alt
Iordania
Revelion
Perioada 28.12.2018 - 04.01.2019
9 zile / 8 nopti

alt

 

 

 

 

 

 

alt TARIF

de la 1275 Euro de persoană

 
alt VIZITE INCLUSE

Amman – Jerash – Madaba - Nebo – Kerak - Petra – Wadi Rum – Aqaba - Marea Moarta
 

 

alt SERVICII INCLUSE

• 8 nopti cazare cu mic dejun

• Zbor TAROM Bucuresti – Amman - Bucuresti (bagaj cala 23 kg, bagaj cabina 10 kg, catering inclus)

• 6 cine incluse si Cina Festiva de Revelion

• Taxele de aeroport

• Program de vizitare conform programului

• Toate transferurile din program - autocar cu aer conditionat

• BONUS! JEEP SAFARI in Desertul Wadi Rum!

• Insotitor roman de grup si ghid local pe tot parcursul excursiei

• Asigurare storno si medicala Cocktail Travel Protection

• Transport intern la cerere pe rutele mentionate

 

alt NU SUNT INCLUSE

• Excursii optionale, altele decat cele mentionate in program ca fiind incluse

• Cheltuieli personale

• Bacsisuri pentru sofer si ghid (40 USD/persoana), ce se achita insotiturului de grup la plecare

 

alt EXCURSII OPTIONALE

• Plimbare cu camila in Wadi Rum - o ora: 35 USD/persoana
• Croaziera pe Marea Rosie cu pranz inclus barbque, la plaja Berenice: 55 USD/persoana, cu transfer inclus
• Vizita la Betania cu ghid, transfer si bilet intrare :  45 USD/persoana minimum 20 pax.

 

alt PROGRAM

Ziua 1/27.12.2018 Bucuresti – Amman
La ora 22:30 Prezentare la Aeroportul Otopeni Henri Coanda pentru intalnirea cu insotitorul de grup si imbarcare pe cursa TAROM cu destinatia Amman.

Ziua 2/28.12.2018 Amman – Jerash – Ajloun - Tur de oras
Decolare ora 00:30 de pe Otopeni. Sosire la Amman la ora 03:10 (ora locala), dupa terminarea formalitatilor si ridicarea bagajelor, transfer si cazare in Amman hotel Tilal Al Madina 4*sau similar. Mic dejun. La ora 10:00 intalnire cu ghidul pentru plecare spre orasul antic Jerash situat la aprox 60 km in nordul Ammanului. Jerash-ul are o istorie bogata, care incepe in neolitic. A devenit oras in vremea lui Alexandru cel Mare (aprox. 333–331 i.e.n), iar sub dominatia romana a cunoscut epoca sa de aur. Astazi, este considerat unul dintre cele mai importante si mai bine conservate orase romane. Ascuns de secole in nisip, inainte de a fi excavat si restaurat in ultimii 70 ani, Jerash este un exemplu de oras roman bine conservat avand strazi asfaltate, coloane, temple, teatre, piete, bai si fantani. Drumul continua spre Ajloun, locul unde Imparataul roman Hadrian si-a petrecut iarna din 129-130 si unde a ridicat un arc, asa cum a facut-o peste tot in periplul sau. Vizita continua cu turul orasului Amman, un oras modern, intins pe 19 coline, ce reprezinta capitala a Regatului Hasemit al Iordaniei. Adesea mentionat ca “orasul alb” datorita dimensiunii sale reduse, Amman ofera o varietate de situri. Orasul este strajuit de citadela cu cele mai vechi fortificatii si unde sapaturile arheologice au scos la iveala ruine din perioada neolitica, precum si elenistica. Citadela include mai multe structuri, cum ar fi Templul lui Hercule, Palatul Umayyad si Biserica bizantina. La poalele Cetatii se afla Teatrul Roman cu 6000 de locuri si care este inca gazda unor evenimente culturale. Cina si cazare la hotel Tilal Al Madina 4*sau similar in Amman.

Ziua 3/29.12.2018 Amman – Madaba – Nebo – Petra/271km
Mic dejun. Incursiunea in Iordania continua cu Madaba – Orasul Mozaicurilor si Bazilica Sfantul Gheorghe in incinta careia s-a gasit in 1896 o harta de mozaicuri conservata in pardoseala bisericii, ce dateaza din sec. VI -cele doua milioane de bucati de pietre colorate infatiseaza dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne indreptam mai apoi spre Muntele Nebo, aflat la 800m deasupra nivelului marii. Potrivit traditiei iudaice, acesta este muntele de pe care Moise a privit spre Pamantul Fagaduintei - Tara Sfanta, in care insa nu i-a fost ingaduit sa paseasca. Se continua drumul prin Wadi Moujeb spre Kerak si se viziteaza castelul datand din perioada bizantina si epoca mamelucilor. Cina si cazare la Petra, hotel Petra Panorama 4* sau similar.

Ziua 4/30.12.2018 Petra – Wadi Rum /115km
Dupa micul dejun, ne indreptam spre capitala nabateenilor - Petra, denumit si orasul rosu , oras pierdut in desert vreme de peste 1000 de ani.  Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, apartine  Patrimoniului Mondial UNESCO, cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente. Unii arheologi il numesc a opta minune a lunii antice. Intrarea in oras se face printr-un defileu lung de 1km, care este flancat de fiecare parte de stanci inalte, de culori orbitoare si formatiuni de roci fascinante. Templele sunt sapate direct in stanca, iar cel mai cunoscut este "Trezoreria sau  Al Khazneh", sculptat in stil grecesc, cu o inaltime de 42 m si este astazi cunoscut si prin scenele de final ale filmului Indiana Jones si Ultima Cruciada, filmate aici. Vizita se continua cu Mica Petra, cunoscuta mai ales sub denumirea de Al Beidha (cea alba), datorita culorilor rocilor. Mica Petra sau Siq al-Barid este un sit arheologic situat la nord de Petra si orasul Wadi Musa. Locul este tot de origine nabataeana si are numeroase cladiri sculptate in peretii canioanelor de gresie . Dupa cum sugereaza si numele, este mult mai mic decat Petra, fiind format din trei zone mai largi, conectate printr-un canion de 450 de metri, fiind parte integranta a Parcului Arheologic Petra, desi accesul se face separat. Cina si cazare la Petra, hotel Petra Panorama 4* sau similar.

Ziua 5/31.12.2018 Wadi Rum – Aqaba/75km
Mic dejun. Incepem ultima zi a anului cu un Jeep Safari de doua ore in desertul Wadi Rum sau Valea Lunii, loc plin de legende si istorie, legat de figura lui Lawrence al Arabiei. Doritorii pot face si o plimbare optionala cu camila. Dupa o dimineata plina de Aventura, ne deplasam la Aqaba, statiunea iordaniana la Marea Rosie. Cina Festiva de Revelion si cazare in Aqaba la hotel Intercontinental 5* sau similar. La multi ani 2019!

 

Ziua 6/01.01.2019 Aqaba – timp liber
Micul dejun. Zi libera pentru a va bucura de soarele acestei statiuni de pe tarmul Marii Rosii si pentru cei interesati de istoria locului, vizita la fortul construit de mameluci in sec. XVI. Cina si cazare la hotel hotel Intercontinental 5* sau similar.

Ziua 7/02.01.2019 Aqaba – timp liber si optional Croaziera pe Marea Rosie
Mic Dejun. Timp liber pentru odihna si plaja. Optional, va propunem o Croaziera pe Marea Rosie. Cina si cazare la hotel hotel Intercontinental 5* sau similar.

Ziua 8/03.01.2019 Aqaba – optional Betania – Marea Moarta/278km
Mic dejun. Parasim Aqaba si pornim la drum spre Marea Moarta, cel mai jos punct de pe pamant, la 410m sub nivelul marii. Coasta Iordaniei de la Marea Moarta este unul dintre cele mai spectaculoase peisaje naturale si spirituale din lume. Principalul punct de atractie la Marea Moarta este , desigur, apa,  cu grad ridicat de salinitate. Continutul de sare al acesteia este de 31,5 % si 21 de minerale, inclusiv magneziu, sodiu, potasiu si brom, plus 12 alte  minerale care nu se gasesc in nici un alt loc de pe Terra. Studiile au aratat ca o combinatie de apa de la Marea Moarta si namolul negru gasit de-a lungul tarmului pot avea beneficii semnificative pentru sanitate. Optional, puteti face o vizita la Betania, unde din 1996, la Raul Iordan, de-a lungul vaii Wadi al Kharrar, arheologii iordanieni au descoperit dovezi clare care atesta faptul ca in acest loc a fost botezat Iisus Hristos. Locul este confirmat de textele biblice, istorisirile pelerinilor si ale istoricilor, traditiile locale ortodoxe, precum si informatiile inscrise in celebra harta-mozaic a Tarii Sfinte din Biserica "Sfantul Gheorghe" din Madaba, din secolul al VI-lea d.Hr. "Betania de dincolo de Iordan" este de fapt malul estic al raului sfant. In Evanghelia lui Ioan se spune ca Iisus a trecut Iordanul spre locul unde Ioan a botezat pentru prima oara, iar asezarile antice descoperite de-a lungul Wadi al Kharrar-ului si pe vechiul loc de varsare a raului acestuia in Iordan confirma informatiile evanghelice. Cazare si cina la Ramada Resort 4* la Marea Moarta sau similar.

Ziua 9/04.01.2019 Marea Moarta – Amman - Bucuresti
Dupa predarea camerelor, ne indreptam spre aeroportul din Amman pentru imbarcare la cursa TAROM RO188 cu decolare la ora 03.55 dimineata spre Bucuresti. Aterizare la Otopeni Henri Coanda la ora 06.40.

 

 

alt Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

alt

Informatii despre oferta :

  • Destinatie: Iordania
  • Cod: 08
  • Tarif: de la 1275 Euro
Facebook