PORTUGALIA – prima ţară a templierilor / 8 zile

alt
Portugalia / 8 zile
alt

 

 

alt TARIF

de la 678 Euro
 

alt DATE DE PLECARE 

28.04; 19.05; 16.06; 08.09; 13.10
 

alt SERVICII INCLUSE

 • Bilet de avion Bucureşti - Lisabona şi retur;
 • transport cu autocar/minibus clasificat;
 • 7 cazări la hoteluri de 3*;
 • 7 mic dejun;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Însoţitor din partea agenţiei

 

alt NU SUNT INCLUSE

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile optionale, pentru grup minim de  25 de persoane.


alt SUPLIMENTE SI REDUCERI

 • Supliment de single – 214 €
 • Reducere copil 6-12 ani - 30 €, pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi.
 • Reducere al treilea adult în cameră - 20 €


alt PROGRAM

Ziua 1. București – Lisabona – Fatima - Coimbra - Aveiro
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcam pentru zborul spre Lisabona. După aterizare pornim spre Fatima, orăşel care s-a dezvoltat după ce în anul 1917 trei copiii au povestit ca au avut o viziune cu Sfânta Fecioara Maria, devenind renumit loc de pelerinaj. Ne continuăm călătoria spre nord şi ne oprim în  Coimbra unde vedem străzi cu iz antic, piețe și piațete publice de o armonie incredibilă. Admirăm Vechea Univeristate (Velha Universidade) şi luăm contact cu arta lusitană materializată în azulejos, ceramică pictată, la Igreja de Santa Cruz. În această parte a oraşului putem degusta unul dintre cele 365 de feluri în care este gătit “ bacalao“ (peşte cod) în Portugalia. Pe seară, ajungem în Aveiro, oraş pitoresc, construit pe o reţea de canale, ce şi-a câştigat numele de  “ Veneţia Portugaliei” . Cazare la hotel în Aveiro.
 
Ziua 2.  Aveiro – Porto 
După micul dejun ai timp la dispoziţie să explorezi în voie oraşul. Amplasat doar la câţiva kilometrii în interiorul continentului, este greu de crezut că Aveiro a fost cândva port.  Astăzi o autostradă largă leagă oraşul de ţărm, taversând o zona de lagună cu maree care a fost cândva portul. S-a înnămolit acum 400 de ani în urma unei furtuni dezastruoase care i-a închis legătura cu marea. Este al treilea centru industrial al Portugaliei după Lisabona şi Porto. Locul cel mai important din Aveiro este Museu de Aveiro, găzduit cu măreţie în fosta Mănăstire a lui Isus, căminul unui ordin de maici, între 1461 şi 1834. Tavanul frumos ilustrează viaţa Sf Domingo, iar picturile în ulei din 1729 înfăţişează viaţa Sf Ioana, locuitoarea cea mai celebrată a mănăstirii, care a petrecut aici 18 ani din viaţă. La etaj colecţia principală a muzeului oferă publicului picturi, sculpturi, lucrări în lemn, mobilă şi argintărie datând din secolul al XV-lea până în secolul al       XVIII-lea. Imediat dincolo de piaţă, cu crucifixul lui São Domingos, în stil gotic, în faţă, se afla Sé, de la începutul secolului al XV-lea, fostă parte a mănăstirii dominicane. Mult modificată de-a lungul secolelor, stilul dominant al catedralei este barocul. Aceste monumente sunt amplasate în partea sudica a canalului principal, însă inima oraşului se afla de-a lungul podului.
Moment de răgaz (timp liber) :
Vă invităm să participaţi la o croazieră pe canale într-o versiune motorizată a atractivelor moliceiros (bărci cu pânze cu fundul plat) locale. Când nu sunt folosite, acestea stau amarate în canalul principal. Opriţi-vă şi admiraţi imaginile lor pictate în stil naiv, care sunt aduse la zi în mod sporadic pentru a prezenta, printre alte lucruri, jucători celebri de fotbal.
După-amiază descoperim arhitectura robustă de granit care marchează orașul Porto. Al doilea ca mărime din Portugalia, Porto este foarte diferit de experiența pe care o oferă Lisabona. Situat la gura râului Douro, Porto are și privilegiul deschiderii la apă, cartierul Ribeira. UNESCO a inclus orașul pe lista Patrimoniului Mondial și datorită clădirilor neoclasice reprezentative pentru acest curent. Avem de vizitat locuri pline de istorie, promenade magnifice și superbe biserici în stil baroc. De reținut sunt Torre dos Clérigos și impozanta Sé, catedrala orașului, libraria Lello y Ermao, Bisericile Carmo si Carmelita cu faţade împodobite cu azulejos în alb şi albastru. O altă construcție reprezentativă pentru Porto este podul metalic Ponte Dom Luís I. Acesta leagă Porto de Vila Nova de Gaia. O plimbare lejeră pe Ribeira ne face să simțim istoria prin toți porii pentru că ai, efectiv, senzația că te-ai întors în timp. 
Pe valea râului Douro admirăm peisajul terasat, cu case care ne fac să visăm să ne mutăm, cândva, cu totul, aici. 
Moment de răgaz (timp liber): 
Alto Douro este regiunea unde se produce vinul de Porto, însă, îl găsim în toată Portugalia. În unele crame și podgorii de pe malul fluviului Douro poți chiar să îți creezi propriul vin, după gust și preferințe. Orice variantă ai alege, nu uita că vinul de Porto este grozav de bun și grozav de tare!
Seara cazare la hotel în Porto.
 
Ziua 3.  Porto - Guimarães – Braga – Ponte de Lima – Viana do Castelo
După micul dejun ai timp la dispoziţie să explorezi în voie oraşul Porto. Poate că te vor tenta terasele şi cafenelele liniştite sau poate că te încântă magazinele cu suveniruri, ocazie bună de a face shopping şi pentru a cumpăra din timp suvenirurile pentru cei de acasă. Pentru cei curioşi să vadă noi destinaţii şi comori demne de adăugat în albumul cu amintiri, am plănuit o excursie opţională  la Guimarães, locul unde naţiunea Portugheză a fost înrădăcinată în secolul al XII-lea, când Alfonso Henriques, urmaşul contelui Portucaliei, a alungat maurii şi s-a declarat pe sine rege. Tronul său regal a fost castelul care domină Guimarães, construit în secolul al X-lea pentru a proteja mănăstirea Nossa Senhora da Oliveira.  Zidurile castelului au fost restaurate fidel fapt ce perimite vizitatorilor să meargă pe metereze. Statutul istoric, gastronomia, biserica şi un pic de vervă contemporană se combină în acest oraş medieval care este pe lista Patrimoiului Universal. Cu o armonie arhitecturală rară şi transformat inteligent în oraş pentru pietoni, Guimarães este un oraş care trebuie vizitat.  
Ne continuăm excursia şi ajungem în superbul oraş Braga, cu o istorie milenară şi un rol de prim rang atât în plan religios, cât şi cultural, ceea ce i-a atras denumirea de “Roma Portugaliei. Aici vizităm Santuario Bom Jesus do Monte, cu scări magnifice în stil baroc, deservit de cel mai vechi funicular cu mecanism hidraulic din Peninsula Iberică. 
Din Braga ne îndreptăm spre Ponte de Lima „ cel mai vechi oraş din Portugalia”, ireproşabil conservat. Nu există monumente importante, însă este un punct natural între Viana şi munţii interiori şi între graniţa de nord cu Spania şi Braga.  Cu toate acestea, punctul central al oraşului este atractiva piaţă Largo de Camões, care găzduieşte o fântână din secolul al XVIII-lea şi cafenele relaxante, pe trotuar. În anumite zile, ambele maluri ale râului învie datorită unei pieţe extinse, care are loc, practic, fără întrerupere, din 1125.
Moment de răgaz (timp liber):
Plimbă-te şi bucură-te de faţade, multe amplificate de cutii la ferestre şi oale la intrare, şi observă cadrul uşii, în stil romanic, al bisericii parohiale. Magazinele vând specialităţi locale: pânze, costume Minho elaborate şi modele de oi lânoase mai agrabile şi în mărime naturală.
Ultimul punct pe lista excursiei noastre de azi este Viana do Castelo. Viana se mândreşte cu una dintre cele mai fotografiate privelişti de coastă din Portugalia, încadrând templul din Santa Luzia, inspirat de Sacre Coeur din Paris, aflat pe panta dealului într-un decor format din plajele idilice, după cât se pare, de dedesubt. În realitate estuarul râului Lima este acum distrus de structurile industriale, însă oraşul în sine, invizibil în această imagine clasică, este o surpriză plăcută. Străzile pietonale, bogăţia de arhitectură în stil baroc sau renascentist, restaurantele bune şi atmosfera relaxantă sunt excelente pentru o vizită agreabilă.
Seara ne vom întoarce pentru cazare la acelasi hotel din Porto.
 
Ziua 4.  Tomar – Mănăstirile Alcobaca și Batalha - Lisabona
Dupa micul dejun plecăm spre Lisabona. Pe traseu ne oprim în Tomar pentru a se admira castelul Cavalerilor Templieri şi splendida mănăstire de la Tomar – Mănăstirea Ordinului lui Hristos. La origine, ansamblul de clădiri a fost o fortăreață a Ordinului Templierilor. După dizolvarea Ordinului Cavalerilor Templieri, în secolul al XIV-lea, ramura portugheză a Ordinului s-a transformat în Ordinul Cavalerilor lui Hristos și a sprijinit întreaga campanie de descoperiri maritime ale Portugaliei secolului al XV-lea. Din 1983, Mănăstirea se află pe lista patrimoniului mondial al UNESCO.
Continuăm programul cu vizita la Mănăstirea Batalha, ce datează din secolul XIV și uimește călătorii din întreaga lume cu arhitectura sa gotică impunătoare și sobră. Vizităm mănăstirea și îi aflăm istoria îndelungată. Aici își dorm somnul de veci membri ai familiei regale, de la Regina Philippa de Lancaster, la Regele João I. 
Ultimul punct al excursiei noastre de azi este Mănăstirea Alcobaca, prima catedrală gotică din Portugalia. Numele provine de la cele doua râuri care străbat aşezarea, Alcoa şi Baca. Mănăstirea Santa Maria de Alcobaça este prima operă în întregime gotică construită în Portugalia. Construcția a început în 1178 și a continuat de-a lungul secolelor următoare ajungând la splendoarea de azi. Mănăstirea adăpostește mormintele mai multor regi ai Portugaliei, dar niciunul nu este așa faimos ca cele ale lui Pedro I și al iubitei lui Ines de Castro. Extrem de bogat ornamentate, mormintele sunt adevărate opere de artă, extrem de elaborate, prezentând scene din istoria Portugaliei, scene biblice, sau pur și simplu fantezie.
Ne îndreptăm spre Lisabona, capitala Portugaliei. Seara sosire şi cazare la hotel în Lisabona. 
 
Ziua 5.  Lisabona
Ziua de astăzi o dedicăm capitalei Portugaliei, Lisabona. Peisajul colorat al orașului redă o atmosferă relaxată, vie, veselă și ne lăsăm cuprinși de ea. Un prim tur al orașului ne duce spre Turnul Belem. Este unul dintre cele mai reprezentative edificii din Lisabona, luat sub protecția UNESCO, ca Patrimoniu Mondial, în 1983. Admirăm superba arhitectură în stil manuelin. Ne oprim pentru o scurtă vizită la Mănăstirea Jeronimos, reprezentativă pentru curentul manuelin (gotic târziu), urmează apoi Basilica Estrela, unde este mormântul reginei portugheze Maria I, cea care a ctitorit biserica. 
Moment de răgaz (timp liber):
Praça do Comércio este piața publică în care ne tragem sufletul alături de oamenii locului, în timp ce ne bucurăm de priveliștea uimitoare oferită de estuarul râului Tejo.  Ne odihnim la o pauză de cafea și ne răsfățăm cu celebrele pasteis de nata, aromate, din foietaj pufos și cremă onctuoasă. 
Așteaptă la rând, Piaţa Rossio, aşa cum numesc localnicii din Lisabona istorică Praca de Dom Pedro IV din districtul Baixa. Statuia înaltă de 27 de metri, ce îl întruchipează pe Dom Pedro IV, ne lasă fără cuvinte! Monumentul are, la bază, patru statui alegorice. Sub forma a patru figuri feminine, acestea întruchipează patru virtuți importante în cultura portugheză: Puterea, Moderaţia, Justiţia şi Înţelepciunea. Trecem și pe lângă librăria Bertrand. Deși nu impresionează neapărat prin mărime, are un secret uluitor: este cea mai veche librărie din lume, înființată fiind în 1732! 
Timp liber pentru vizite individuale.  Va recomandam sa mergeti la Oceanarium, unul dintre cele mai mari acvarii din lume.  Cazare la acelaşi hotel din Lisabona.
 
Ziua 6. Lisabona – Cascais – Estoril – Sintra – Cabo da Roca 
Mic dejun. Dimineata timp liber la dispozitie in Lisabona sau opţional excursie în renumitele staţiuni de pe malul Atlanticului, Cascais şi Estoril. După-amiază, excursia opţională continuă spre  Sintra, un orăşel de un pitoresc aparte intrat în Patrimoniul UNESCO datorită elegantelor palate construite aici (inclusiv reşedinţa de vară a fostei case regale), apoi deplasare spre Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei Continentale. Întoarcere în Lisabona şi cazare la acelaşi hotel.
 
Ziua7. Lisabona – Palmela şi Bacalhoa
Mic dejun. Dimineaţa vizităm Panteonul Lisabonei şi Mănăstirea Sao Vicente, unde se află mormintele Casei regale de Braganza. După prânz, timp liber la dispozitie în Lisabona sau opţional excursie în Parcurile Naţionale Arrabida şi Azeitao. Pe traseul de ieşire din Lisabona, vom trece pe lângă Oceanarium şi Gara Oriente. Traversând podul Vasco da Gama, cel mai lung din Europa, ajungem în Palmela, un oraş al provinciei Setubal, unde cocoţat pe o stânca, la o altitudine de 378 metri, între estuarele râurilor Tajo si Sado, se ridică mândru un castel medieval. De sus priveliştea asupra estuarului este impresionantă. Este un loc perfect de plecare pentru a descoperi Coasta Azul şi magnificul parc Arrabida dar şi multe atracţii situate în împrejurimi, cum ar fi Palatul Bacalhoa sau ruinele romane. Regiunea Palmela are o mare tradiţie în agricultură, vinurile produse aici fiind recunoscute pe plan mondial.  Ne continuăm drumul spre Quinta da Bacalhoa unde putem face o degustare de vinuri şi să ne convingem ca sunt adevărate statisticile mondiale. După-amiază ne întoarcem în Lisabona traversând de această data Podul 25 Aprilie, unde la baza lui admirăm o impresionantă replica a statuii lui Isus de la Rio de Janeiro - Santuário Nacional de Cristo Rei. Merită ascensiunea până în vârf, pentru panorama asupra oraşului şi a estuarului.
Sosire în Lisabona pentru cazare la acelaşi hotel.
 
Ziua 8. Lisabona – Bucureşti 
Plecăm de dimineață spre aeroportul din Lisabona și zburăm înapoi spre România.
 
alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

Informatii despre oferta :

 • Oferta: PORTUGALIA – prima ţară a templierilor / 8 zile
 • Cod: 07
 • Tarif: de la 678 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Extern

Bon Voyage Turism Extern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

.

 

 

 

 

 

 

 

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 356 356


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 1828

 

 

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 Cerere oferte

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
         Bonvoyage Facebook    

Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei!
Trimite-ne cv-ul tau la: office@bonvoyage.ro

Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.
Trimite-ne e-mail la: info@bonvoyage.ro

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page