Marea aventură Nordică / 17 zile

alt
Marea aventura Nordica / 17 zile
alt

 

 

alt TARIF

de la 1785 Euro
 

alt DATE DE PLECARE 

28.06; 16.08.
 

alt SERVICII INCLUSE

 • Bilet de avion București –Oslo și Helsinki – București;
 • transport cu autocar/ minibus clasificat, exceptând zilele 9 și 14 (transport public);
 • 16 cazări la hoteluri  de 3* și IBIS;
 • 16 mic dejun;
 • Transfer aeroport-hotel-aeroport;
 • Însoţitor din partea agenţiei

 

alt NU SUNT INCLUSE

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oras* plătibile la hotel,  alte taxe şi cheltuieli personale.


alt SUPLIMENTE SI REDUCERI

 • Supliment de single 595 €
 • Reducere copil  6-12 ani  - 35 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulți.
 

alt PROGRAM

Ziua 1. București – Oslo
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne îmbarcăm pentru zborul spre Oslo. După aterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer și deplasare către hotel. Cazare Oslo.  Seara întâlnire cu ghidul …. “ Ședință tehnică” pentru programul de a doua zi!
 
Ziua 2. Oslo
După ce ne-am recăpătat energia, ne propunem să pornim într-un tur de oraș prin Oslo, în peisajul căruia predomină blocurile din sticlă, cu o arhitectură modernă ieșită din comun – un adevărat oraș din viitor. În apropiere de centrul istoric mai găsim clădiri și restaurante cochete în stil vechi. Turul nostru include Fortăreața Medievală Akershus, Opera Națională și Palatul Regal și se încheie cu Parcul Vigeland, o colecție de peisaje și sculpturi ieșite din comun ce ne vor trezi cu siguranță imaginația. Restul zilei îl vom petrece căutând suveniruri și admirând exponatele de la Muzeul Corăbiilor Vikinge, unde vom afla numeroase lucruri interesante despre modul de viață al strămoșilor Norvegiei. Cazare în Oslo.
 
Ziua 3. Oslo – Hamar – Lillehammer 
În această dimineață părăsim Oslo pentru a ne îndrepta spre Lillehammer, făcând însă o scurtă oprire în Hamar pentru a admira cel mai neobisnuit ring de patinaj. Hamar este o comună din provincia Hedmark, aflată pe malul lacului Mjosa, cel mai mare lac din Norvegia. Ajunși în Lillehammer, vom afla mai multe despre Jocurile Olimpice de Iarnă ce au avut loc aici in anul 1994, acestea remarcându-se datorită protecției și conservării mediului. Printre atracțiile din itinerariu se găsesc centrul vechi și Casa Memorială Bjørnstjerne Bjørnson, scriitor norvegian laureat al premiului Nobel pentru literatură în anul 1903. Cazare în Lillehammer.
 
Ziua 4.  Lillehamer – Lom – Geiranger 
Ne energizăm cu o cafea tare și o gustare pentru că azi ne așteaptă o călătorie prin munți, pe malurile lacului Losna. Drumul nostru duce spre Lom - un orășel de munte, parte a regiunii Gudbrandsdal, aflat pe creasta celor mai înalți munți ai Europei de Nord. Vom vizita aici una dintre cele mai frumoase biserici de lemn din Norvegia, aceasta datând din a doua parte a secolului al XII-lea. După ce admirăm îndelung peisajul montan, plecăm mai departe spre Fiordul Geiranger, cu o priveliște spectaculoasă ce si-a găsit locul binemeritat în Patrimoniul Mondial UNESCO. Vom face o plimbare prin fermecătorul sătuc Geiranger în drum spre locul de cazare, după care pornim spre restaurantul Brasserie Posten, unul dintre cele mai bune locuri de unde să admiri fiordul, în timp ce savurezi o bere norvegiană autentică sau o delicioasă supă tradițională de pește. Cazare în zona Geiranger.
 
Ziua 5.  Geiranger – Trondheim
A venit vremea să părăsim Fiordul Geiranger pentru a ne continua călătoria spre Trondheim parcurgând drumul ce oferă peisaje tot mai spectaculoase. Trondheim este al treilea oraș din Norvegia ca suprafață, aflat pe malurile fiordului cu același nume și fiind străbătut de râul Nidelva. Orașul este unul dintre cele mai pitorești din zonă, fiind presărat cu mici căsute colorate suspendate pe apă, catedrale gotice și clădiri noi și moderne. Frumosul oraș a reprezentat în Evul Mediu locul de baștină al celor mai influenți conducători vikingi. Turul nostru prin Trondeheim include Piața Mare, frumoasa Catedrală Nidaros și Turnul Tyholt, ce oferă o vedere panoramică asupra întregului oraș. Seara cazare în zona Trondheim. 
 
Ziua 6. Trondheim – Mosjoen
Busola ne îndrumă spre Nord așa că urmăm indicațiile. Drumul nostru străbate munții și este presărat cu ghețari și orășe pitorești ale căror căsuțe construite din lemn îmbogățesc peisajele spectaculoase. Facem un scurt popas la Cascadele Laksfoss pentru a le admira frumusețea îmbietoare, după care pornim din nou la drum. Ajungem în Mosjoen, un oraș aflat pe malurile Fiordului Mosjoen Troa și înconjurat de superbe cadre montane. Cazare în zona Mosjoen.
 
Ziua 7. Mosjoen – Narvik
Pornim dis-de-dimineață spre Narvik, nu înainte de a ne energiza cu un mic dejun cuprinzător și plin de vitamine. Drumul nostru străbate munți, fiorduri și câteva dintre impresionantele parcuri naționale ale Norvegiei, traversând Cercul Polar. Narvik este un micuț oraș nordic localizat în inima unui peisaj natural de o frumusețe copleșitoare. Regiunea este preferată de către turiști mai ales pentru drumeții, fiind totodată și cea mai bună locație pentru schi alpin din nordul Norvegiei. Vom admira apele din apropierea portului, în care zac nemișcate epave ale vaselor din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, constituind o atracție veritabilă pentru scufundători. Cei interesați pot urca pe munte cu telegondola pentru a se bucura de peisaj de la înălțime. Cazare în zona Narvik.
 
Ziua 8.  Narvik – Tromso
Tromso ne așteaptă să îi facem o vizită, așa că nu mai stăm pe gânduri și pornim la drum. Aflat în interiorul Cercului Arctic, Tromso este considerat capitala arctică, un autentic oraș norvegian cu munți albi, ce oferă o priveliște incredibilă atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte. Zona este renumită ca fiind unul dintre cele mai bune locuri din care să urmărești spectacolul creat pe cer de luminile aurorei boreale. Peisajul citadin este caracterizat de casele construite din lemn, ce au reușit să rămână în picioare după mai bine de un secol. Cazare în zona Tromso.
 
Ziua 9.  Tromso
Ne trezim entuziasmați cu gândul la minunatul Tromso. Azi avem la dispoziție o zi întreagă în care să ne bucurăm de odihnă și relaxare și să cutreierăm în voie străzile orașului. Facem o vizită Catedralei Arctice, o construcție modernă cu arhitectură minimalistă și o fațadă împodobită cu vitralii. Admirăm exponatele de la Muzeul Universității din Tromso, cel mai mare muzeu de la nord de Cercul Arctic, ce cuprinde grădini botanice, expoziții interactive, costume tradiționale și artefacte istorice. 
 
Moment de ragaz (timp liber):
Oprim pentru o gustare stradală de tip fast food, tipic norvegian, la Raketten Bar în Tromso, o gheretă în stil vechi, înconjurată de măsuțe de unde poți privi trecătorii. Micuțul local este situat la adresa Strogata 94B, iar personalul este unul foarte prietenos. Savurăm câte un polse med lompe. Chiar dacă numele este cât se poate de intrigant, vom mânca niște cârnați delicioși, înfășurați într-o lipie proaspăt scoasă din cuptor cu un sos condimentat după o rețetă pe care urmașii wikingilor nu vor s-o divulge sub nicio formă. Ce zici, mai luăm o porție?
Restul zilei pornim la o vânătoare de suveniruri în centrul vechi al orașului. Cazare în zona Tromso.
 
Ziua 10.  Tromso – Alta 
Plecăm spre Alta, cel mai populat oraș din comitatul Finnmark. Drumul ne strecoară printre ghețari, fiorduri și creste montane, în timp ce lăsăm în urmă sat după sat în zona rurală a Cercului Arctic. În orașul Alta vom admira Catedrala Luminilor Nordice – o construcție atipică din centrul orașului, finalizată în 2013. Cei interesați, pot vizita Holmen Husky Lodge, o zonă de camping cu tradiționalele colibe nordice, dar și cabane de lemn. Minunatul loc este ideal pentru a urmări aurora boreală sau a face o plimbare nocturnă prin pădure cu sania trasă de simpaticii câini husky. Cazare în zona Alta.
Ziua 11.  Alta – Honningsvag
După o seară petrecută în Alta, ne desprindem cu greu pentru a călători în nord spre Honningsvag, o localitate din comuna Nordkapp. Honningsvag este cel mai nordic oraș al Norvegiei, aflat pe coasta de est a Mării Barents. După o scurtă plimbare pe străzile orașului, ne îndreptăm North Cape Visitor Center pentru a admira peisajul de o frumusețe amețitoare. Nu degeaba, Norvegia este supranumită „Ținutul soarelui de la miezul nopții”. Cazare în zona Honningsvag.
 
Ziua 12.  Honningsvag – Saariselka
Ne așteaptă un drum lung și plin de minunății ale naturii. Intrăm pe teritoriul Finlandei și ne oprim în satul Saariselka, aflat printre cele mai populare stațiuni turistice ale Ținuturilor Nordice. Saariselka este ideal pentru iubitorii de drumeții, pasionații sporturilor de iarnă și pentru cei ce vor să se relaxeze la SPA. În timpul iernii, noaptea durează aici 2 luni, iar cultura indigenilor Sami este încă prezentă în viața de zi cu zi a localnicilor. Cazare în zona Saariselka.
 
Ziua 13.  Saariselka – Rovaniemi
Plecăm din Saariselka și facem un scurt popas în Kakslauttanen, un mic sătuc de la marginea orașului, format din igluuri de sticlă ce crează o priveliște splendidă. Călătorim prin ținuturi sălbatice spre Rovaniemi, oraș din nordul Finlandei, capitala provincială a Laponiei și centru comercial regional. Orașul este supranumit în cultura populară “Casa lui Moș Crăciun”, acesta putând fi vizitat în oricare zi a anului în locuința sa din Satul lui Moș Crăciun, o locație ce atrage anual peste trei sute de mii de vizitatori. Frumusețea orașului Rovaniemi pare desprinsă dintr-o felicitare de Crăciun, mai ales în lunile de iarnă, când totul este acoperit cu un covor de zăpadă așternută impecabil. Cazare în zona Rovaniemi.
 
Ziua 14.  Rovaniemi
Deși suntem în plină vară si vi s-ar parea ciudat că vorbim despre iarnă... totuși renumele orasului este legat de Moș Crăciun. Rovaniemi este ideal pentru iubitorii sărbătorilor de iarnă, un oraș plin de fantezie, așa că ne rezervăm întreaga zi pentru a-l cutreiera în lung și în lat, asigurându-ne că nimic nu ne scapă. În turul nostru, admirăm clădirea Primăriei, Biblioteca orașului și Casa Lappia – clădire a teatrului și centru de congres construit în 1975. Încheiem seara cu o vizită la ferma de reni a Moșului - Santa Claus Reindeer Ky din Rovaniemi. 
Moment de ragaz (timp liber):
Iată câteva dintre deliciile ce nu trebuie să lipsească din călătoria culinară a turistului gurmand: Gravlax – felii de somon crud afumat cu sare și zahăr, servit cu sos de muștar, piper și mirodenii, Souvas – cubulețe de carne de ren afumată după o rețetă tradițională, Raggmunk – clătite de cartofi, carne de porc și merișoare sălbatice și desigur deliciosul hering murat.
Ne îndreptăm spre hotelul nostru. Cazare la același hotel din zona Rovaniemi.
 
Ziua 15. Rovaniemi – Jyvaskyla
Ne convingem cu greu să părăsim acest paradis al Crăciunului. Pornim spre Jyvaskyla, localitate aflată într-o zonă supranumită „Finnish Lakeland” pentru că este înconjurată de nici mai mult, nici mai puțin de 328 de lacuri. Jyvaskyla este poreclit „Atena Finlandei”, denumire ce face referire la rolul important al orașului în domeniul educației, fiind primul centru educațional din lume ce a oferit cursuri în limba finlandeză. Facem o scurtă plimbare prin centrul orașului și încheiem cu o seară relaxantă la hotel. Cazare în zona Jyvaskyla.
 
Ziua 16. Jyvaskyla – Helsinki
Aventura noastră se apropie de sfârșit, așa că ne îndreptăm spre Helsinki, capitala Finlandei. Ne îndreptăm spre Piața Senatului, apoi trecem prin fața exuberantei Catedrale Luterane, ale cărei cinci cupole verzi cu numeroase coloane corintice și figurine presarate pe acoperiș, reprezintă un element de mândrie pentru finlandezi. În contrast cu stilul architectural din  Helsinki, Catedala Uspensky este o construcție ce seamănă foarte mult cu bisericile muscovite, cu  turle din cărămizi roșii cu cruce în vârf, iar domurile sunt în formă de ceapă. Ne continuăm aventura în capitala finlandeza și ajungem în fața unei 
clădiri interesante și în același timp foarte ciudată- Templul Circular, opera de artă arhitecturală contemporană și  un loc de reculegere. În traseul noastru zărim și  clădirea Parlamentului, apoi pașii ne poartă până în fața Monumentului Sibellius. 
Timp liber la dispoziție pentru a descoperi și alte frumuseți ale orașului. 
 
Moment de ragaz (timp liber):
          Mergeți în cartierul Mannerheim, cu ale sale case colorate înșirate de-a lungul canalului. Aici va puteti bucura de o atmosferă colorată și vie, cu restaurante, baruri și cafenele animate de localnici și călători încântați. Încercați Leipäjuusto, o brânză făcută din primul lapte dat de vacă imediat după ce a fătat, însă poate fi folosit și laptele de ren sau capră pentru a face brânza. Laptele este închegat sub forma unui disc gros de 2-3 cm și odată ce brânza este formată, este coaptă sau pusă pe grătar pentru a-și primi petele maronii. Este servită alături de gem din mure galbene, ca un aperitiv care să acompanieze cafeaua.
Seara cazare la hotel in Helsinki.
Ziua 17. Helsinki – Bucuresti  
Cu amintiri frumoase din aventura noastră Nordică, ne îmbarcăm în microbuzul de transfer și ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre București.
 
 
 
 
alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

Informatii despre oferta :

 • Oferta: Marea aventură Nordică / 17 zile
 • Cod: 07
 • Tarif: de la 1785 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Extern

Bon Voyage Turism Extern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

.

 

 

 

 

 

 

 

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 356 356


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 1828

 

 

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 Cerere oferte

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
         Bonvoyage Facebook    

Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei!
Trimite-ne cv-ul tau la: office@bonvoyage.ro

Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.
Trimite-ne e-mail la: info@bonvoyage.ro

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page