Islanda / 8 zile

alt
Islanda / 8 zile
alt

 

 

alt TARIF

de la 1995 Euro
 

alt DATE DE PLECARE 

30.06; 11.08
 

alt SERVICII INCLUSE

 • Bilet de avion Bucuresti –Reykjavik şi retur;
 • Transfer aeroport- hotel – aeroport;
 • transport cu autocar/minibus  clasificat, conform programului;
 • 7 cazări la hotel  de 3*
 • 7 mic dejun;
 • însoţitor din partea agenţiei
 • Tur de oraş în  Reykjavik
 • Excursiile menționate in program:  Parcul National Thingvellir, gheizerele, cascada „de aur” Gullfoss, Cascada Lavei, Cascada Copiilor, Lacul Myvatn, plajele cu nisip negru şi stâncile Reynisfjara, Parcul Naţional Skaftafell, Laguna Glaciara Jökulsárlón,  Cascada  Skogafoss
 • bilet de intrare Blue Lagoon

 

alt NU SUNT INCLUSE

 • Intrările la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile opţionale), serviciile de ghizi locali, taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.
 • Excursiile optionale pentru grup minim de  25 de persoane

 

alt SUPLIMENTE SI REDUCERI

 • Supliment de single 735 €
 

alt PROGRAM

Ziua 1. București – Reykjavik
Bine ai venit în Reykjavik, capitala Islandei și punctul de pornire al călătoriei noastre. Luăm un prim contact cu aceste locuri, aşa că începem cu un tur al centrului vechi. Vedem clădirea Parlamentului, Catedrala, Primăria, portul şi obeliscul Sun Voyager și Biserica Hallgrimskirkja, așezată pe un deal chiar în centrul orașului, cu o arhitectură cel puțin ciudată și un impozant turn cu ceas cu influente gotice. Biserica oferă o priveliște impresionantă, fiind cea mai înaltă clădire din Islanda. Remarcăm şi cladirea Perlan, unica în Islanda şi chiar în întreaga lume prin construcţia şi funcţionalitatea sa: 6 rezervoare imense cu apă termală folosită la încălzirea oraşului susţin un dom de sticlă ce adăposteste un restaurant panoramic, o cafenea şi un centru de expoziţii. Ne îndreptăm spre hotelul nostru. 
 
Moment de răgaz (timp liber) :  Bucătăria Islandei
După cum te-am obișnuit, niciodată nu vizităm o țară fără să pătrundem și în culisele bucătăriei specifice și să descifrăm cu poftă secretele culinare ce o caracterizează. Asta vom face și în Islanda, la un restaurant din Reykjavik, unde vom degusta Hakarl (preparat din carne de rechin), budincă neagră (un fel de piftie preparată din carne și sânge de vită sau porc), pește uscat acompaniat de pâinea de secară coaptă în pământul fierbinte al zonelor geotermale, iar la desert o porție de skyr, un produs lactat cu aromă de vanilie specific Islandei. Desigur nu trebuie să lipsească Lundin – o delicatesă locală preparată din fâșii de carne de Puffin (o specie de pasăre asemănătoare cu pinguinul) fierte în lapte sau afumate - și carnea de balenă crudă, unsă cu wasabi sau sos de soia.
Cazare la hotel in Reykjavik.
 
Ziua 2. Parcul National Thingvellir – Gheizerele – Cascada Gullfoss
Azi ne continuăm călătoria spre Triunghiul de Aur, cel mai renumit traseu turistic al Islandei. Vom vizita Parcul Național Thingvellir, un loc cu o deosebită importanță culturală, istorică, geologică, dar și afectivă pentru poporul islandez şi inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Este un loc unic în lume, nu doar în Islanda. Pe lângă vegetaţia bogată, parcul este cunoscut la nivel internaţional datorită unicităţii geologice -aici se pot observa crăpăturile făcute în scoarța terestră de miscările plăcilor tectonice americană şi eurasiatica. Cea mai mare parte a parcului national este acoperita de lavă, care provine dintr-un vulcan ce a erupt acum 10.000 de ani, iar straturile de lavă se pot vedea cel mai bine în defileul Almannagja. Multe expediţii de cercetare au ajuns aici încercând sa descopere cât mai multe caracteristici geologice pentru care nu există un raspuns. Lacul care îi poarta numele  este cel mai mare din Islanda având o suprafaţă de 83 km pătraţi. 
Parcul Național Thingvellir este locul unde a avut loc, în secolul X, prima adunare a Parlamentului Islandei, cel dintâi Parlament din lume. Aici se adunau cel puţin o dată pe an oameni reprezentativi ai Islandei pentru a hotărî soarta statului. Ziduri şi urme certe ale Parlamentului încă se mai gasesc în Parc, ceea ce fac din acesta să nu fie un obiectiv turistic doar din punctul de vedere al naturii sale impresionante, ci şi pentru istoria sa.
Continuăm excursia către parcul geotermal unde vom admira extraordinarele gheizere, o oportunitate excelentă de a filma sau fotografia câteva cadre spectaculoase, numai bune de arătat prietenilor. Trebuie sa aștepți câteva minute pentru ca Strokkur să erupă, trimițând o coloană spectaculoasă de apă în înaltul cerului. În apropiere se află Cascada Gullfoss („Cascada de Aur”), cea mai mare cascada din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume. Este  localizată în canionul râului Hvítá, din sudul Islandei. Canionul are o adâncime de 70 de metri şi o lungime de 2,5 km. Pregătiţi aparatele foto… aveţi acum ocazia să admiraţi de sus această cădere impresionantă de apă. Dacă soarele este generos cu noi… putem surprinde nişte curcubeee spectaculoase deasupra cascadei.
Seara, cazare la hotel în zona Borgarnes.
Ziua 3. Barnafoss – Hraunfossar – Akureyri 
 După micul dejun, pornim la drum şi păstram aceeaşi nota în programul nostru de vizite... cuvintele de ordine fiind spectacolul naturii. Verificaţi bateriile aparatelor foto, pentru ca azi vom vizita două dintre cele mai spectaculoase cascade. Prima oprire va fi la  Hraunfossar - Cascada Lavei. Pe o lungime de aproape un km, râul Hvita iese de sub un câmp de lavă într-un şir impresionant de căderi de apă şi cascade numit Hraunfossar. Apele învolburate se unesc cu cele care vin dinspre cascada Barnafoss formând un mare râu vijelios, cu apa cristalină şi rece ca gheaţa. Cascada Barnafoss, numită şi Cascada Copiilor, are o poveste tristă. Se spune că  într-o zi de Crăciun, familia din vecinătate a plecat la biserică la slujbă lăsând acasa doi dintre copii. Când au revenit, cei doi dispăruseră, iar urmele lor duceau spre cascadă.  Ei se urcaseră pe un arc de piatra şi au alunecat în apele reci şi învolburate  ale cascadei. De durere, mama lor a distrus acel arc de piatră. Astăzi o pasarelă modernă oferă un loc de promenadă spectaculos.
După ce am surprins pe camerele foto frumuseţea acestor locuri, ne îndreptăm spre Akureyri. Seara cazare la hotel în Akureyri.
 
Ziua 4. Akureyri – Godafoss – Lacul Myvatn – Dimmuborgir – Husavik 
După micul dejun, ne pregătim să explorăm pitorescul orăşel de pe malul râului Glera. Akuryeri este amplasat la  50 km sud de cercul polar, oferind turiştilor o bază de plecare spre nord, spre insula Grimsey sau lacul Myvatn. Localitatea a fost întemeiată în anul 1602 de danezi ca stație de poștalioane, devenind oraș în anul 1786. Dezvoltarea orașului va începe însă, abia prin secolul XIX, după ridicarea restricțiilor comerciale impuse de Norvegia. Un factor important care a influențat de asemenea dezvoltarea orașului a fost turismul și industria de înaltă tehnologie. În Akureyri regăsim unele dintre cele mai frumoase clădiri vechi tradiționale de lemn, recondiționate pentru a arăta la fel ca în perioada lor de glorie. 
Părăsim oraşul şi ne îndreptam spre Cascada Godafoss  - Cascada Zeilor, care, deși nu e dintre cele mai populare, e chiar spectaculoasă, avand și un sens istoric. În jurul anului 1000, persoana care recita legile, decidea în Parlamentul islandez ca Islanda să adopte Creștinismul ca religie națională, iar legenda spune că, întors acasă, acesta și-a luat toate statuile zeilor păgâni și le-a aruncat în apa cascadei Godafoss. 
De aici, ne îndreptam spre Lacul vulcanic Myvatn a cărui frumuseţe naturală este spectaculoasă şi apoi vom explora formaţiunile de lavă vulcanică Dimmuborgir. 
Seara cazare în Husavik.
 
Ziua 5. Husavik – Asbyrgi – Detifoss – Blafell 
Nominalizată a fi prima aşezare islandeză - Husavik, are un farmec aparte. Este considerată capitala observării balenelor, sector de activitate care a crescut exponențial în ultimii ani. Aici se află un interesant Muzeu al balenelor. Exponatele sale sunt de la balene, care dintr-un motiv sau altul, au eșuat pe țărmul Islandei de-a lungul timpului, ele nu au fost vânate. În cadrul muzeului se află o copie a unei hărţi foarte detailate a Islandei din 1585, realizată de către cartograful olandez Abraham Ortelius, care pe lângă particularităţile geografice, descrie şi o serie de monştrii marini şi creaturi legendare din folclorul islandez.
Timp liber în Husavik pentru explorarea pe cont propriu a oraşului. Puteţi merge la Muzeul Husavik sau la Muzeul Explorării dedicat istoriei explorării umane, începând de la vajnicii cutreierători ai mărilor, neînfricaţii exploratori ai polilor, pănă la epoca spaţială cu astronauţii cutezători care au ajuns pe lună. Sala principală conţine mai multe obiecte şi poze din timpul pregătirii astronauţilor din programul Apollo, într-o locaţie de lângă Húsavík în anii 1965 şi 1967, precum şi o bucăţică mică de rocă adusă de pe lună şi un costum complet de astronaut.
Opţional vă propunem o excursie pentru observarea balenelor.
După această experienţă inedită, ne pornim la drum şi suntem nerăbdători să aflăm căteva dintre legendele  despre elfi numiţi şi  “oamenii ascunşi “. Aventura noastră pe tărîmul magiei începe în canionul Asbyrgi,  considerat a fi capitala elfilor. Se spune despre ei că sunt buni sau răi şi că trăiesc în pietre şi în stânci. Numele canionului semnifică „Adăpostul zeilor” şi nu face decât să-i sporească magia. Ásbyrgi este parte a Parcului Național Jökulsárgljúfur, cu o lungime de 3.5 kilometri şi o înălţime de 100 de metri a stâncilor care-l adăpostesc. Potrivit mitologiei scandinave, zeul Ódinn se plimba cu calul său cu opt picioare, Sleipnir, iar când a pus una dintre copite pe pământ, a creat Ásbyrgi, un canion în formă de potcoavă de cal. Explicaţia geologica diferă mult faţă de credinţa vikingilor, însă, cea din urmă este mai misterioasă.
Următorul popas va fi la la Cascada Detifoss, considerată a doua cascadă a Europei, după Cascada Rinului, având un debit ce variază între 200 și 500 metri cubi pe secundă, depinzând de sezon și de cantitatea de gheață topită în decursul verii. Căderea de apă are o lățime de aproximativ 100 m și o diferență de nivel de cădere de 44 m.
Lăsarea serii ne găseşte in pitoreasca localitate Blafell. Cazare la hotel în zona Blafell.
Ziua 6. Blafell – Jokulsarlon – Vik I Mydral
În dimineața aceasta ne pregătim aparatele de fotografiat, pentru că pornim la drum traversând Pasul Almannaskard, unde ne oprim să admirăm îndelung, spectaculosul peisaj al coastei de est. Pe traseul până la Hofn, ne oprim pentru a vizita un autentic sat viking. A fost construit ca platou de filmare pentru o peliculă despre vikingi, care nu a mai fost finalizată. Locul a rămas neatins și este o replică excelentă a unei așezări autentic vikinge, cu ulițe, case construite din lemn și paie, poteci noroaioase și poduri împrovizate din scândură.
Ajungem în Parcul Național Skaftafell, unde vom vedea cel mai mare ghețar din Islanda, Vatnajokull, ce acoperă mai bine de 8% din suprafața țării. De aici, mergem către spectaculoasa Lagună Glaciară Jokulsarlon. Avem opţiunea de a ne apropia de aisberguri cu ajutorul unei ambarcațiuni, pentru a le admira dintr-o perspectivă diferită și a le simți suflarea cristalină de gheață (vezi cost program opţional). Seara, cazare la hotel în zona Vik I Mydral.
 
Ziua 7.  Reynishverfi – Dyrholaey – Skogafoss – Keflavik 
Vik I Mydral este cel mai mare sat din sudul extrem al Islandei şi un loc ce ascunde o mulţime de minuni ale naturii, toate îmbrăcate în forme bizare şi culori ciudate. Coloane de bazalt, peşteri neexplorate, formaţiuni din piatră ce ies la suprafaţă din apa mării, numite Reynisdrangar şi nisipul fin şi negru, sunt elementele ce compun peisajul fascinant şi întunecat din Islanda. În plus, această regiune a Islandei mai este cunoscută şi pentru faptul că include cel mai umed loc din ţară: plaja neagră, cunoscută local sub numele de Reynishverfi. Nisipul negru şi marea din care răsar coloane de bazalt de până la 68 m înălţime, formează un peisaj spectaculos. De aici, ne îndreptăm spre mica peninsulă sau promontoriul Dyrholaey, cunoscut anterior de către marinari drept “ Cape Portland “. Originea sa vulcanică a creat un peisaj interesant, exemplul cel mai concludent este arcada gigantică de lavă care iese din mare.
Ne continuăm periplul nostru islandez şi ne oprim să vizităm Cascada Skogafoss de pe  râul Skoga. Se poate ajunge pâna la baza acesteia şi poate fi admirat şuvoiul de apă ce cade compact, de la o înalţime de  60 m. Daca soarele ne zâmbeşte, vom fi martorii apariţiei curcubeului şi putem să îl imortalizăm pentru cei de acasă. De asemenea, cascada este un pol de atracție pentru iubitorii cunoscutelor saga islandeze. Potrivit legendei, vikingii au ascuns un cufăr plin cu monede de aur în peștera din spatele acesteia, localnicii susținând că în zilele senine, sclipiri de aur se văd prin apa cascadei.
După ce am străbătut Islanda în lung și-n lat, facem o vizită Lagunei Albastre, așa că nu uita  să-ți iei în bagaj costumul de baie pentru a te relaxa în apa termală aburindă. Această lagună te va fermeca sigur cu apele ei de un albastru turcoaz și aburul ce se ridica precum ceața, cu podurile de lemn și spațiile de relaxare – o adevărată saună în aer liber. 
 
Moment de răgaz ( timp liber):
Bucură-te de o sesiune de spa în Lagună Albastră, a cărei ape provin dintr-un izvor geotermal. Pereții piscinei sunt formați natural din rocă vulcanică, iar apele aburinde sunt bogate în minerale de siliciu și sulf, benefice pentru diverse afecțiuni ale pielii. Blue Lagoon deține și un centru de cercetare al afecțiunilor pielii cu scopul tratării acestora. Ia-ți așadar costumul de baie și bucură-te de o experiență pe care vei dori să o retrăiești de câte ori vei vizita Islanda. Noi îţi plătim biletul de intrare.
Seara cazare la hotel in Keflavik.
 
Ziua 8. La revedere, Islanda!
Ne luăm rămas bun de la aceste frumoase meleaguri şi ne îndreptăm spre aeroport pentru zborul spre ţară.
 
 
alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

Informatii despre oferta :

 • Oferta: Islanda / 8 zile
 • Cod: 07
 • Tarif: de la 1995 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Extern

Bon Voyage Turism Extern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

.

 

 

 

 

 

 

 

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 356 356


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 1828

 

 

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 Cerere oferte

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
         Bonvoyage Facebook    

Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei!
Trimite-ne cv-ul tau la: office@bonvoyage.ro

Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.
Trimite-ne e-mail la: info@bonvoyage.ro

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page