Croatia - Perlele Adriaticii / 8 zile

alt
Croatia / 8 zile
alt

 

 

alt TARIF

de la 534 Euro
 

alt DATE DE PLECARE 

16.04; 25.04; 09.05; 18.05; 10.06; 17.06; 24.06; 01.07; 08.07; 15.07; 22.07; 29.07; 06.08; 13.08; 20.08; 27.08; 05.09; 12.09; 19.09; 26.09; 05.10; 19.10.
 
 

alt SERVICII INCLUSE

 • bilet de avion Bucuresti – Belgrad si retur;
 • transport cu autocar/minibus clasificat;
 • transfer aeroport – hotel - aeroport
 • 7 nopți de cazare la hotel 2- 3*
 • 7 mic dejun;
 • Vizită Belgrad;
 • Vizită Dubrovnik;
 • Vizită Split;
 • Vizită Trogir;
 • Vizită Zadar;
 • Vizită Rijeka;
 • Vizită Portoroz;
 • Vizită Ljubljana;
 • Vizită Zagreb;
 • Însoţitor din partea agenţiei pe traseu.

alt NU SUNT INCLUSE

 • Intrările la obiectivele turistice;
 • Serviciile de ghizi locali,  taxe de oraș* plătibile la hotel, alte taxe şi cheltuieli personale.

 

alt SUPLIMENTE SI REDUCERI

 • Supliment de single 115 €
 • Reducere a 3-a persoană în cameră  10 €.
 • Reducere copil  6-12 ani  - 15 €,  pentru cazare în cameră dublă cu 2 adulţi

 

alt PROGRAM

Ziua 1. București – Belgrad
Călătoria noastră începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Belgrad. După aterizare, îmbarcare în microbuzul de transfer şi deplasare către hotel. Cazare în Belgrad. După amiază întâlnire cu ghidul şi grupul de autocar pentru un tur panoramic. La început, ne încearcă un puternic sentiment de déjà vu: aceleași clădiri stereotipe, bulevarde largi flancate de blocuri de locuințe, cartiere urbanizate în stilul caracteristic al epocii comuniste. Apoi totul se schimbă și putem să admirăm clădirile și monumentele istorice îmbăiate în lumini ambientale. Ne vor impresiona pe rând: Parlamentul, Citadela Kalemegdan, Palatul Prinţesei Ljubica, artera pietonală Kneaz Mihaljov. Ne îndreptăm spre hotel pentru cazare.
 
Ziua 2.  Canionul Tara – Podgorica – Cetinje 
  După micul dejun itinerariul nostru continuă pe lângă Parcul Durmitor, care atinge punctul maxim în Vârful Bobotov – 2.522 m (autorităţile locale solicită o taxă de acces în parc, care se achită la faţa locului). Traversăm  Podul Belvedere, de pe râul Tara,  şi ne continuăm drumul de-a lungul  Canionului. Pregătiţi aparatele de fotografiat pentru cât mai multe cadre spectaculoase. Durmitor, se află pe lista Patrimoniului UNESCO din 1980, împreună cu râurile Tara, Draga și Susica, ale căror canioane brăzdează Rezervația. Canionul Râului Tara este considerat un monument al naturii, cu a sa adâncime de peste 1300 m fiind al doilea ca mărime după Marele Canion din Statele Unite! Pornim acum motorele către Podgorica unde se face un scurt tur panoramic şi avem ocazia sa mai aflăm despre istoria locurilor. Obișnuiți deja cu peisajele montane spectaculoase, continuăm călătoria spre Cetinje - capitala istorică a Muntenegrului. Cazare la hotel în Cetinje.
 
Ziua 3. Cetinje – Fiordul Kotor – Dubrovnik – Split
Ne începem programul cu o scurtă vizită în Cetinje, care prin arhitectura sa urbană este o reflexie și totodată subiect de reflecție a istoriei tumultoase a acestui stat                ex-yugoslav. Ne oprim la mănăstirea construită în 1484 şi la Palatul Regelui Nicolae. Apoi ne continuăm plimbarea pe korzo, promenada orașului, o zonă pietonală animată de artiști de stradă, terase cochete, cafenele moderne, aflate în preajma Academiei de Arte. Admirăm reşedinţa prezidenţială, apoi ne îndreptăm spre Biserica Ćipur ridicată pe fundaţia vechii mănăstirii Crnojević din secolul al XV-lea. Noua mănăstire, ridicată în 1701 păstrează moaștele Sf. Ioan Botezatorul şi o bucată din Crucea Sfantă. Cetinje ne surprinde plăcut, fiind un oraș cu o moștenire culturală unică, cu oameni care par să prețuiască viața așa cum o făceam și noi nu demult, în tihnă.
Suntem nerăbdători să pornim la drum, următorul nostru “obiectiv”  este Fiordul Kotor, unul dintre cele mai frumoase din lume, deseori denumit "Fiordul Sudului", inclus pe lista Patrimoniului UNESCO din 1979. Oraşul Kotor, fortăreață navală venețiană între secolele XV-XVIII, este un adevărat monument în aer liber. Tot aici, păstrând tradiția de secole, localnicii ne fac poftă cu şunca uscată, măslinele amestecate cu rozmarin de munte şi ghirlandele de smochine uscate strânse cu frunze de dafin. Plecăm la drum spre Dubrovnik, orașul pe care Byron l-a descris drept “Perla Adriaticii”.  
A fost întemeiat în secolul al XVI-lea, adăpostind în portul său o flotă comercială recunoscută timp de secole în întreaga lume. 
Intrăm animați de o curiozitate… De ce a fost ales Dubrovnik, de către echipa serialului “Urzeala Tronurilor” ca loc de filmare?  De îndată ce pornim la pas prin vechiul oraș, găsim și răspunsul: scenografia e perfecta pentru scenele pline de fantezie din serial. Palatele superbe, capelele renascentiste, clădiri veneţiene și vile elegante cu influenţe baroce străjuiesc străduțele pavate cu piatră cubică. Avem motiv să ne oprim la Biserica Franciscană cu cea mai veche farmacie din lume. Apoi ne atrag ca niște magneți fortăreaţa Lovrijenac și Minceta. Mergem pe Stradun – principala arteră pietonală din cetate, și vedem alte vestigii ale gloriei acestui oraș-port: biserica San Salvadore, Palatul Rectorilor, superbul Palat Sponza, Turnul cu Ceas, simbol al oraşului, Biserica Sf. Vasile, Mănăstirea Dominicană, Portul vechi şi Fortăreaţa Ravelin. Admirăm Catedrala din Dubrovnik,  o impresionantă bazilică barocă a cărei reconstrucție ar fi fost finanțată de însuși marele rege cruciat Richard Inimă de Leu. Apoi ne facem timp pentru cumpărături, pentru a savura o cafea şi admira peisajul citadin.  
Celebrităţi ca Beyoncé, Roman Abramovici, Sir Roger Moore și Bob Geldof au fost zăriți pe aici, ba mai mult, orașul vechi din Dubrovnik a devenit o locație populară de cinema în ultimii ani. De exemplu, aici au fost filmate scene ample pentru “Game of Thrones”, “Star Wars” sau “Robin Hood”.
Plecăm din Dubrovnik cu un album impesionant de impresii și momente surprinse cu aparatele foto pe care le rememorăm în camera hotelului din zona Split.
 
Ziua 4. Split – Trogir - Zadar
Ne trezim voioşi pentru a începe ziua cu o incursiune în Split, cel de-al doilea oraş al Croaţiei - o adevărată nestemată la malul mării, un amestec spectaculos de vechi și nou, de clădiri istorice unice, cu plaje cosmopolite și o peninsulă împădurită numită “Marjan”. 
Ne îndreptăm paşii către inima orașului vechi unde se află cetatea antică și fortificațiile vechiului palat roman – Palatul Diocleţian, construit la comanda împăratului. Rătăcim pe aleile medievale pline de viață unde avem de ales între magazine cochete, restaurante apetisante și galerii de artă. Tot aici vizităm, Catedrala cu faimosul turn cu clopot, Templul lui Jupiter, iar lângă, avem ocazia să contemplăm ruinele romane şi câteva clădiri medievale.    
Moment de răgaz (timp liber): 
Promenada oraşului cu faleza ne oferă o priveliște încântătoare spre marea animată de veliere, iar în depărtare ghicim că se ascund plaje izolate, pâlcuri de pini și plantații de măslini bătute de briza aromată a mării. Savurati o cafea sau un frappe la una dintre cafenelele de aici si contempleaza frumoasa culoare albastra a Mării Adriatice.
Următoarea oprire va fi în Trogir, „oraşul-muzeu” și sit UNESCO care ne dezvăluie o mulțime de atracţii istorice minunate, de la ziduri medievale și bastioane, la străzi pitorești și arcade. Catedrala Sf. Laurențiu, datează din anul 1213 dominând peisajul atracțiilor turistice din Trogir , este amplasată în centrul  vechi al oraşului. Statuile lui Adam şi a Evei „păzesc” intrarea în catedrală, iar daca vrei să admiri de la înălţime frumoasa piaţetă poţi urca până la etajul superior. După catedrală se află Turnul  cu Ceas şi Loggia, rămăşiţe ale unei biserici mici „Sf Sebastian”. Urmează Palatul Primăriei-Rectorului sau Palatului Ducelui, o construcţie foarte frumoasă cu o fântânî în curte, o scară interioară cu motive gotice, iar pe interior la partea superioară multiple blazoane ale vechilor şi importantelor familii din Trogir. Pe nişte străzi înguste trecând pe lângă numeroase terase, şi apoi pe lângă Mănăstirea “Sf. Nicolae”, ieşim pe bulevardul de promenadă al oraşului-muzeu, intitulat Riva. Printre palmieri şi tarabe cu fel de fel de suveniruri, trecând pe lângă statuia lui Augustin Kazotic, un umanist şi episcop născut în Trogir, ajungem în partea de sud-est a oraşului, unde se află Fortăreaţa Kamerlengo , fosta resedinţă a guvernatorului veneţian. Alături se află Turnul Sf. Marcu, o construcţie circulară care corespundea cândva cu fortăreaţa şi adăpostea artileria capabilă să apere oraşul de forţele care veneau dinspre mare. 
Plecăm din Trogir cu o impresie plăcută despre frumosul oraş veneţian şi ne îndreptăm spre Zadar , un oraș istoric pitoresc, pentru un tur pietonal în centrul istoric. Oraşul se remarcă prin numeroasele biserici care au supravieţuit raidurilor aeriene în timpul celui de-al doilea război mondial. Catedrala Sf. Anastasia din secolul al XIII-lea, este cea mai mare și mai frumoasă biserică romană din Dalmația. Oraşul se mândreşte cu o orgă de lumini denumită “ Salutul Soarelui” , precum şi o “ orga muzicală” activată de puterea valurilor, ambele unicat in Europa.
Ne continuăm drumul spre hotel unde ajungem în cursul serii. Cazare la hotel în zona Plitvice. 
Ziua 5.  Parcul Național Plitvice – Rijeka
După micul dejun pornim din nou în căutarea altor tărâmuri de basm. Și ca să nu crezi că e o figură de stil, îți dezvăluim destinația: Parcul National Plitvice. Înscrisă pe lista Patrimoniului UNESCO, rezervația atrage peste un milion de vizitatori, fiind și cea mai veche rezervaţie naturală din sud-estul Europei. Ne aflăm în unul dintre cele mai spectaculoase şi mai salbatice locuri din Europa. Lacurile terasate ce se varsă în cascade produc curcubee spectaculoase, vegetația de un verde intens este îmbăiată în vapori de apă cristalină și pe alocuri zărim celebrele fenomene carstice. Este pur și simplu o minune a naturii, înconjurată de munţi si păduri dese, neatinse de civilizație. 
După ce ne-am încărcat de frumoase privelişti naturale ne îmbarcăm în autocoar şi ne continuăm drumul prin Croaţia. Părăsim Dalmaţia şi ne îndreptăm spre Istria iar prima oprire va fi Rijeka, cel mai important oras-port al Istriei şi al treilea ca mărime din Croaţia, după Zagreb şi Split. Mergem pe Korzo (sau “Corso”) şi trecem pe sub poarta arcuita către centrul orașului. Aceasta poartă a fost la începuturi locul de intrare în micuţa aşezare, fiind situată în imediata apropiere a mării. Ca în orice urbe care se respectă, şi în Rijeka găsim un Turn cu ceas, a cărui clădire de culoare galbenă păzeşte intrarea în oraş. 
 
Moment de răgaz (timp liber): 
Korzo este inima oraşului şi reprezintă strada principală pietonală, largă, înţesată de multe magazine. Cafenele şi terase chic, ce emană peste tot un rafinament specific sunt decorate din plin cu tot felul de aranjamente florale viu colorate. Savuraţi un espresso cu o Rozata este un fel de cremă de zahar ars, fiind unul dintre deserturile croate  tradiționale. Şi pentru cei care adoră îngheţata încercaţi şi combinaţia de Nutella cu nucă de cocos. Nu veţi regreta!
După Rijeka, ne oprim şi în Opatija, cea  mai cunoscută staţiune din Croaţia, numită si  “Marea Doamnă a Croației”, cautată încă din secolul al XIX-lea de către aristocraţia  Austro-Ungară. Situată în golful Kvarner, la poalele Muntelui Ucka, staţiunea a devenit rapid cunoscută în epocă o dată cu construirea în 1844 a  Vilei  Angiolina, care astăzi găzduiește Muzeul Croat al Turismului. Aici se află şi  Biserica Sfântul Jacob, ce datează din anul 1420, și care a fost inițial o mănăstire pentru refugiații benedictini. La poalele Muntelui Ucka se află o rezervaţie naturală care poartă numele de Carmen Silva, pseudonimul literar al Reginei Elisabeta a României. Ne îndreptăm spre hotelul nostru pentru odihna binemeritată. Cazare în zona Buzet.  
 
Ziua 6.  Portoroz – Postojna - Ljublijana 
Urcăm în autocar și ne pregătim pentru  o nouă aventură în Istria. Primul popas îl facem în orășelul Groznjan, un loc pitoresc cu o istorie interesantă. Pe măsură ce pășești pe străduțele pline cu artiști, artizani și cafenele, nu ai crede că, acum cîțiva ani, Groznjan a fost cât pe ce să ajungă un oraș abandonat. Dacă nu credeai în a doua șansă, vei vedea cu ochii tăi că se poate! Un oraș medieval a cărui frumusețe originală a fost păstrată până astăzi, prin conservarea zidurilor vechi, forturi, biserici și monumente. 
Părăsim Croația și ne îndreptăm spre Slovenia, cu oprire în Portoroz, o importantă și cunoscută stațiune balneară. Vedeta stațiunii, Hotel Palace s-a deschis prima oară în anul 1910 și a fost considerat încă din acele vremuri cel mai frumos hotel de pe coasta Adriaticii.
Moment de răgaz (timp liber): 
Portorož, în traducere “portul trandafirilor” este amplasat în sud-vestul Golfului Trieste, în punctul cel mai nordic al Mării Adriatice. Elementele naturale precum sarea, apa sărată  şi noroiul au proprieţăţi curative deosebite, ce au dus la demarerea construcţiilor de hoteluri încă de la începutul secolului al XIX-lea şi dezvoltarea turistică a zonei.  
Nu uitaţi costumul de baie şi ochelarii de soare şi petreceţi câteva ore la malul Mării Adriatice într-un cadru natural de poveste.
În continuare ne deplasăm spre  Peștera Postojna, fenomen carstic de excepţie în Europa. Are o faună foarte variată: de la creveți, miriapode și greieri de peșteră, la marea atracție pentru turiști: Proteus Anguinus, o reptilă acvatică rară cu piele asemănătoare cu cea umană, semitransparentă. Animalele pot fi văzute la vivariul de lângă peșteră.
E timpul să ne luăm rămas bun de la încă un loc plin de farmec și să ne îndreptam către Ljubljana, capitala Sloveniei, unul dintre cele mai fermecătoare orașe ale Europei 
Centrale. Ne bucurăm împreună că am ajuns în acest oraș care, cu siguranță, ne va încânta ochii și sufletul cu abilitatea sa de a aduce împreună trecutul și prezentul.  Cazare în zona  Ljubljana.
 
Ziua 7.   Ljublijana – Zagreb - Belgrad
Pornim împreună să vedem cu ochii noștri cum se integrează istoria  într-un prezent vibrant și viu. Căci te uimește verdeața orașului, iar tihna acestei capitale europene te va cuprinde ca o poveste frumoasă. Destinația noastră este Castelul Ljubljana, care se înalță pe dealul din mijlocul capitalei slovene. Acesta datează din secolul al XV-lea și aspectul său impunător îi trădează rolul istoric de fortăreață, cazarmă și reședință regală. Verifică bateriile aparatului de fotografiat sau bazează-te pe camera telefonului, la alegere. Podul Triplu este unul dintre cele mai frumoase și cunoscute poduri din Ljubljana. Arhitectura sa specială reuneșete, de fapt, un grup de trei poduri care leagă orașul modern de centrul medieval. Zona este animată de baruri și restaurante, iar turiștii reușesc aici să facă fotografii demne de pus în ramă!
Pornim apoi spre Zagreb. Capitala croată ne oferă o perspectivă frumoasă, încadrată de Muntele Medvednica. Orasul a rezistat eroic atacurilor turceşti dar și cutremurului devastator din 1880. Încercările trăite de-a lungul timpului se văd, azi, în Zagreb, în două moduri. Bisericile luxuriante și mănăstirile arată credința puternică în Dumnezeu. Pe de altă parte, palatele, parcurile și aria comercială arată că în Zagreb oamenii știu să se bucure de viață! În vizita noastră, vedem ambele perspective: cea spirituală, la Catedrala Adormirea Maicii Domnului, care domină Piaţa Kaptol cu turnurile sale ce veghează orașul încă din secolul al XIII-lea, dar și partea modernă, vibrantă pe care o simți atât în Piaţa Banului Josip Jelačić cât şi în Piaţa Centrală Zrinjevac.  
 
Moment de răgaz (timp liber) : 
Aici zăbovim cât să savurăm o plăcintă delicioasă numită soparnik, un preparat tradițional croat al cărui gust ne cucerește pe loc. Plăcinta este umplută cu cremă de mangold, o plantă cu proprietăți miraculoase, fiind bogată în antioxidați. Soparnik a fost ridicată la rang de moștenire culturală de catre Ministerul Culturii din Croația. 
Plecăm oarecum nostalgici spre Belgrad. Cazare la hotel în Belgrad. 
 
Ziua 8.   Belgrad - București
După micul dejun, lasăm apoi în urmă frumoasele locuri pe care le-am vizitat și plecăm spre România. Transfer la aeroportul din Belgrad pentru zborul spre tara. 
 
 
alt

 

Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

Informatii despre oferta :

 • Oferta: Croatia - Perlele Adriaticii / 8 zile
 • Cod: 07
 • Tarif: de la 534 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Extern

Bon Voyage Turism Extern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

.

 

 

 

 

 

 

 

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 356 356


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 1828

 

 

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 Cerere oferte

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
         Bonvoyage Facebook    

Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei!
Trimite-ne cv-ul tau la: office@bonvoyage.ro

Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.
Trimite-ne e-mail la: info@bonvoyage.ro

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page