Iașiul și nestematele Moldovei / 5 zile

alt
Iașiul și nestematele Moldovei
Mausoleul de la Mărășești – Bacău - Iași - Humulești - Mănăstirile Neamțului – Muzeul Neculai Popa din Târpești – Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari - Hârlău - Palatul Cuza de la Ruginoasa – Castelul Sturdza de la Miclăușeni
Date de plecare: 23.04, 4.06, 18.06, 2.07, 27.08, 29.11.2018
5 zile / 4 nopti
alt

 

alt Tarif: 159 Euro / de persoană.

 

alt Tariful include:

 • 4 nopți cazare la hotel 4* în Iași
 • Mic dejun bufet
 • Vizite conform descrierii
 • Transport cu autocar/ microbuz modern, cu climatizare
 • Ghid însoțitor pentru întreaga perioadă

 

alt Tariful nu include:

 • Asigurarea storno
 • Taxe și cheltuieli personale
 • Intrările la obiectivele turistice
 • Excursiile opționale

 

alt Excursii optionale:

 • Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari - Hârlău: 25 euro/ persoană (biletele de intrare la muzee nu sunt incluse în tarif)

 

alt Reduceri si suplimente:

 • Supliment Single : 60 euro
 • Reducere a 3-a persoană: 10 euro
 • Copil 0-2.99 ani: gratuit
 • Copil 3-11.99 ani: plătește doar 50 euro (în cameră cu 2 adulți, fără pat suplimentar)

 

alt Atractii:

Iașiul este o minune aparte în "molcomul peisaj moldovean", așa cum îl numea George Enescu. Fiecare străduță e un basm în sine, fie că duce la un castel cum rar vezi pe meleagurile noastre sau te poartă pe urmele lui Creangă și Eminescu, care stăteau la povești cu tâlc până în zori de zi. Iașiul și Moldova merită văzute o dată pentru a te îndrăgosti de ele. Și apoi revăzute cât mai des, pentru că e o dragoste care nu pălește defel.

 • Iași

Iașiul este capitala provinciei și probabil cel mai frumos oraș al său. Este locul unde s-a realizat Unirea Principatelor Române și unde se găsesc prima universitate din țară (Universitatea Al. Ioan Cuza), primul muzeu memorial literar (Bojdeuca lui Creangă), cel mai vechi teatru (Teatrul Național Vasile Alecsandri) și prima gradină botanică (Grădina Botanică Anastasie Fătu). Iașiul este asociat cu numele poetului Mihai Eminescu, al prozatorului Ion Creangă, al istoricului Nicolae Iorga, al marelui domnitor Alexandru Ioan Cuza, al oratorului Mihail Kogălniceanu, precum și al multor alte mari talente care au dus la înflorirea vieții culturale și intelectuale. Piețele largi, arhitectura superbă, muzeele cu exponate de mare valoare și viața universitară animată, au transformat acest vechi oraș într-una dintre cele mai atractive destinații turistice din România.

 • Mănăstirile ținutului Neamț

În județul Neamț întâlnim unele dintre cele mai vechi și impunătoare mănăstiri din Moldova: Agapia, Văratec, Neamț, Sihăstria, Secu și altele. Amplasate într-un cadru natural deosebit de pitoresc și îngrijite cu multă dragoste de măicuțe și călugări, mănăstirile ortodoxe din Neamț sunt adevarate comori culturale și spirituale care trebuie văzute cel puțin o dată în viață.

 • Humuleștii lui Creangă

La Humuleṣti vei descoperi pitită printre blocuri ṣi vile noi, o căsuṭă veche păstrată cu grijă în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei celui mai mare povestitor român, Ion Creangă. Casa Creangă, cu toate lucrurile expuse în ea, reprezintă tipul de locuinṭă sătească, foarte des întâlnită în aceste locuri acum două veacuri. Deṣi casa este vizitată pentru faima scriitorului, vizitatorul ajuns aici are prilejul de a face o incursiune într-un timp ṣi spaṭiu pierdut. Conservată cu grijă pentru generaṭiile viitoare, casa reprezintă un prețios monument de arhitectură populară al neamului românesc.

 • Muzeul Neculai Popa din Târpești

Născut în 1913, Neculai Popa a fost un artist și un colecționar pasionat de artă populară autentică și de obiecte folclorice. Măștile populare și costumele bogat colorate create de către el și soția sa, Elena sunt cunoscute în întreaga lume. Neculai Popa este renumit pentru muzeul popular ridicat în anii ‘70, cu eforturile proprii, în gospodaria sa din Târpești, care reprezintă astăzi unul dintre cele mai frumoase și interesante muzee din Moldova. Muzeul adăpostește peste 3000 de exponate, de la ceramica Cucuteni și obiecte dacice, până la obiecte populare de lemn, ceramică, fier, bani, împletituri și straie din diferite perioade istorice.

 • Civilizaţia de la Cucuteni

Cultură Cucuteni sau Cucuteni-Tripolia, una dintre cele mai vechi şi misterioase civilizaţii din Europa, cu o vechime mai mare decât cea mesopotamiană, şi-a primit numele după satul cu acelaşi nume din apropierea Iaşiului, unde în anul 1884 s-au descoperit primele vestigii. Cultura Cucuteni a precedat cu câteva sute de ani toate aşezările umane din Sumer şi Egiptul Antic și se întindea pe o suprafaţă de 350.000 kilometri pătraţi, pe teritoriul actual al României, Ucrainei și Republicii Moldova. Este una dintre cele mai spectaculoase civilizaţii cu ceramică pictată ale lumii preistorice, atât datorită rafinamentului artistic al formelor şi decorului pictat sau incizat pe vase şi statuete antropomorfe, a tehnologiei de prelucrare a pietrei şi a metalelor (cupru şi aur), cât şi datorită întrebărilor pe care le ridică, multe încă fără răspuns.

 • Hârlău

Hârlău este una dintre cele mai vechi aşezări ale Moldovei, fiind atestat documentar încă de la 1386, când aici au fost ridicate curţile domneşti ale Doamnei Margareta Muşat, mama domnitorului Pentru I Muşat. Din vechile curţi domneşti medievale acum se mai păstrează ruinele şi o serie de vestigii foarte bine administrate de Muzeul de Istorie al oraşului. Hârlăul are o istorie zbuciumată, fiind deseori distrus de-a lungul veacurilor, fie de tătari, fie de cazaci, poloni sau alte neamuri. Deasemenea, el a fost şi centrul unor răscoale şi mişcări ţărăneşti, cum au fost cele din 1831, 1907. Cum zona este una foarte importantă din punct de vedere viticol, la Hârlău funcţionează un interesant Muzeu al Viei şi Vinului. Tradiţia şi modernitatea convieţuiesc bine în acest liniştit oraş moldav şi acest lucru se vede foarte bine în aspectul urbei care este unul foarte îngrijit şi în care fiecare lucru este pus la locul lui.

 • Podgoria Cotnari

Sunt puțini cei care știu că la 1560, Cotnariul era unul dintre cele mai mari târguri din Moldova. Vinul produs în arealul Cotnari este pomenit din cele mai vechi timpuri şi se crede că podgorii ar fi existat în zonă încă din vremea culturii Cucuteni, cu mii de ani în urmă. Prima atestare clară a vinului de Cotnari se regăseşte într-un document moldovenesc din 1448. 15 hrube se întind pe o suprafață de peste 2 km și cele mai vechi vinuri datează din anul 1957.

 • Palatul Cuza de la Ruginoasa

Construit de către boierul Săndulache Sturdza în anul 1804 și reamenajat în stil neogotic de Costache Sturdza, palatul a fost cumpărat 12 ani mai târziu de familia Cuza. Fosta reședință de vară a domnitorului și în prezent Muzeul Memorial “Alexandru Ioan Cuza”, reprezintă o surpriză imensă pentru vizitatori. Impunătorul palat a fost restaurat de curând, după o atentă documentare, folosind tehnologie de ultimă oră. O hologramă a lui Alexandru Ioan Cuza, vorbindu-le românilor surprinde vizitatorii în palat. Interiorul extrem de frumos,  introduce oaspeții în atmosfera secolului XIX.

 • Castelul Sturdza de la Miclăușeni

Castelul Sturdza îşi datorează existența tot unui membru al familiei Sturdza, mai exact George Sturdza care l-a construit între anii 1880 şi 1904. Decorațiunile exterioare ale palatului, în stil neogotic, sunt nemaiîntâlnite în România, iar picturile interioare în stil Art Nouveau sunt cele originale. Parcul de la Miclăuşeni este cel mai mare parc dendrologic privat, cu o suprafaţă de 30 ha. Odată pe moșia palatului se cultivau citrice și plante exotice, parcul era cândva împânzit de palmieri, iar în interiorul palatului te puteai răsfăța într-o saună.

 • Mausoleul Eroilor de la Mărășești

Mausoleul este ridicat în memoria celor care şi-au jertfit viaţa în luptele de la Mărăşeşti. Iniţiativa ridicării unui mausoleu la Mărăşeşti s-a luat la Congresul Societăţii Ortodoxe Naţionale a Femeilor din România din anul 1919, societate fondată în 1910 de mai multe doamne din înalta societate precum Alexandrina Cantacuzino, Anastasia Filipescu, Elena Odobescu şi Eliza Mavrocordat. Propunerea a fost înaintată regelui Ferdinand şi guvernului Ion I. C. Brătianu.

 

alt Hotel Bellaria 4*

 • Localizare

Hotelul Bellaria beneficiază de o locație frumoasă într-o zonă rezidenţială liniştită din Iaşi, în apropiere de centrul istoric al oraşului. Hotelul oferă servicii de înaltă calitate şi facilităţi de ultimă generație într-o ambianţă cu design unic. Fiecare etaj este zugrăvit în culori diferite, cu decoraţiuni interioare alese cu grijă şi cu excelente lucrări de artă româneşti.

 • Facilitățile hotelului

Restaurantul Rustic este decorat în stil tradiţional moldovenesc şi oferă specialităţi regionale. Ciorba rădăuțeană, sărmăluțele în foi de varză și viță de vie, pastrama de oaie, tochitura moldovenească și colțunașii sunt doar câteva dintre bunătățile listate în meniul restaurantului. Internet wireless este disponibil în întregul hotel şi este gratuit.

 • Facilitățile camerelor

Mobila din lemn masiv, lenjeria fină și microclimatul individual controlat asigură un sejur relaxant. Camerele sunt dotate cu televizor LCD și telefon. Baie cu marmură spaniolă reflectă bunul gust și este echipată cu uscător de păr, cosmetice, halat și papuci.

 

alt Program:

 • Ziua 1: București – Mausoleul de la Mărășești – Bacău - Iași (429 km)

Plecare din București dis-de-dimineață. Pentru că drumul nostru trece prin Mărășești, profităm de ocazie să admirăm Mausoleul Eroilor, iar la Bacău facem un popas la Curtea Domnească. Sosire la hotel în Iași, unde petrecem următoarele 4 nopți.

 • Ziua 2: Turul orașului Iași

După micul dejun, pornim într-un tur de descoperire a Iașiului, oraș-bijuterie! Clădiri superbe, oameni veseli și zâmbitori, străduțe pitorești și piețe mari unde uiți noțiunea timpului și unde fiecare pas te poartă către un alt crâmpei de istorie sau de legendă. Vedem Bojdeuca lui Creangă, Parcul Copou, Teiul lui Eminescu, Palatul Culturii, Piața Unirii, Casa Dosoftei, Biserica Trei Ierarhi, Palatul Roznovanu, Strada Lăpușneanu, Universitatea Al. I. Cuza și multe altele. Descoperim frumoasa mănăstire fortificată Cetățuia, oază de liniște în mijlocul orașului. Încheiem cu un popas la "Plopi fără soț", din apropierea hanului Trei Sarmale, unde se ospătau și beau vinul prieteniei Eminescu și Creangă.

 • Ziua 3: Humulești – Mănăstirile Neamțului – Târpești (aprox. 280 km)

Azi avem ocazia de a descoperi ținutul Neamțului și de a întâlni unele dintre cele mai vechi și impunătoare mănăstiri din Moldova. Vizităm Agapia, Neamț și Secu. Ne oprim în Humulești, la Muzeul Memorial Ion Creangă, o căsuță veche păstrată cu grijă, în interiorul căreia domneṣte farmecul copilăriei celui mai mare povestitor român, Ion Creangă. Încheiem ziua la un muzeu surprinzător, Muzeul Neculai Popa din Târpești.

 • Ziua 4: Situl Cucuteni – Podgoria Cotnari - Hârlău (aprox. 160 km)

Vă invităm să participați la o excursie opțională de o zi (extracost). Începem ziua cu o vizită la Rezervația Arheologică de la Cucuteni, una dintre cele mai vechi şi misterioase civilizaţii cu ceramică pictată ale lumii preistorice, cu o vechime mai mare decât cea mesopotamiană. Apoi poposim la Podgoria Cotnari, printre cele mai faimoase din România, datând din anul 1448. Vinul de aici a fost preferatul lui Ștefan cel Mare. Facem un tur al cramei și ne bucurăm de o degustare de vinuri.  Continuăm cu Hârlău, veche aşezare a Moldovei, fiind atestat documentar încă de la 1386. Din vechile curţi domneşti medievale acum se mai păstrează ruinele şi o serie de vestigii foarte bine administrate de Muzeul de Istorie al oraşului. Vizităm Curtea Domnească, Biserica lui Ștefan și Muzeul Viei şi Vinului.

 • Ziua 5: Palatul Cuza – Castelul Sturdza – București (aprox. 390 km)

După micul dejun descoperim două palate minunate din împrejurimile Iașiului, Palatul Cuza de la Ruginoasa și Castelul Sturdza de la Miclăușeni și aflăm povești și legende interesante despre viața marilor familii boierești din Moldova. Întoarcere în București spre sfârșitul zilei.

 

alt Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

alt

Informatii despre oferta :

 • Destinatie: Iașiul și nestematele Moldovei
 • Cod: 07
 • Tarif: de la 159 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Intern

Bon Voyage Turism Intern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

AGENȚIA ȘURA MARE

•  Hartă - Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

• Licența Nr: 4633
• Nr. Asigurare : I 46309

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 4633
• Nr. Asigurare : I 46309

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 

 Cerere oferte
 Suna Acum

 

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Promovare Web 

www.bonvoyage.ro Web analytics

 Cauta oferte
 

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
         Bonvoyage Facebook    

CARIERĂ
Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei Bon Voyage.

RECLAMAȚII ŞI SUGESTII
Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page