MYANMAR – „Taramul de Aur” / 11 zile

« MONGOLIA – Taramul neatins de timp / 11 zile

alt
MYANMAR – „Taramul de Aur”
Yangon – Bagan – Mandalay –Sagain - Ava – Amarapura - Lacul Inle - Yangon
Plecari: 11 mai, 23 septembrie 2018
11 zile / 9 nopti

alt

 

Tarife:                     

 • 1.399 Euro adult loc in camera dubla  
 • 1.699 Euro adult loc in camera single      

             

alt Tariful include:

 • Zboruri intercontinentale Bucuresti - Yangon - Bucuresti, Compania Qatar Airways via Doha
 • Zbor direct Yangon - Bagan, Companie Mann Yadanarpon Airlines
 • Zbor direct Mandalay - Heho, Companie Mann Yadanarpon Airlines
 • Zbor direct Heho – Yangon, Companie Mann Yadanarpon Airlines
 • Cazare 9 nopti la hoteluri de 4* astfel:
 • 2 nopti cazare Hotel Rose Garden 4* sau similar Yangon
 • 2 nopti cazare Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar Bagan
 • 3 nopti cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay
 • 2 nopti cazare Hotel Amata Garden 4* sau similar Lacul Inle
 • Demipensiune: mic dejun si pranz* (mai putin in ziua plecarii) *Meniu fix cu specific local la restaurante locale, bauturile nu sunt incluse
 • Transferuri aeroport – hotel – aeroport
 • Transport cu autocar local cu aer conditionat conform itinerariului
 • Excursie la templele din Bagan
 • Excursie la Sagaing, Ava si Amarapura
 • Excursie cu barca privata pe Lacul Inle
 • Excursie la complexul Indein
 • Tur de oras si vizite in Mandalay
 • Tur de oras si vizite in Yangon
 • Biletele de intrare la obiectivele din program
 • Ghizi locali vorbitori de lb.engleza
 • Insotitor roman de grup

 

alt Tariful nu include:

 • Taxele de aeroport & combustibil pentru zborurile internationale si domestice: 499 Euro/persoana (se pot modifica pana la data emiterii biletelor in functie de evolutia pretului petrolului)
 • Taxa procesare viza electronica: 50 Euro/persoana (supliment obligatoriu, se achita la inscriere)
 • Supliment pensiune completa (9 cine): 110 Euro/persoana (se rezerva din tara la inscriere)
 • Asigurarea medicala de calatorie obligatorie
 • Asigurarea storno optionala
 • Bacsisurile pentru ghizi si soferi (se achita la fata locului insotitorului de grup)
 • Alte servicii decat cele mentionate in program

 

alt Program:

Ziua 1 | BUCURESTI – DOHA

Intalnire cu reprezentantul agentiei pe aeroportul Henri Coanda la ora 10:40 pentru imbarcare pe zborul Qatar Airways QR222 cu destinatia Doha. Decolare la ora 12:40 si sosire la Doha la ora 17:15. Decolare spre Yangon la ora 21:05 cu zborul QR918.

Ziua 2 | YANGON

Mingalabar si bun venit in Myanmar! Sosire pe Aeroportul International din Yangon la ora 06:25, ora locala. Dupa recuperarea bagajelor si indeplinirea formalitatilor de intrare in tara ne intalnim cu reprezentantul local pentru transferul in oras. Yangon este cel mai mare oras din Myanmar, cu aproape 6 milioane de locuitori si este considerat „poarta de acces catre Myanmar”, aici incepand toate calatoriile in „Taramul de Aur”. Orasul a fost fondat de catre tribul Mon in secolul al XI-lea si numit Dagon. Orasul era centrat in jurul Pagodei Shwedagon, considerata si astazi cel mai important lacas de cult budist din Myanmar. O data cu cucerirea birmaneza numele orasului este schimbat in Yangon, insa dezvoltarea orasului, asa cum arata si astazi, nu s-a intamplat pana la momentul cucerii britanice, in secolul XX, cand orasul devine capitala coloniei si centrul sau comercial. Arhitectii englezi au creat un oras in care cladirile coloniale moderne si-au gasit locul langa cladirile traditionale de lemn, au dezvolat infrastructura orasului si au creat parcuri ample in stilul caracteristic englez. Excursia noastra in Myanmar incepe cu vizitarea Pagodei Shwedagon. Pagoda este cunoscuta si sub denumitea de denumirea de „Pagoda de Aur” datorita cupolei sale acoperite cu foite de aur. Pagoda adaposteste mai multe relicve sacre pentru buddhisti printre care si cateva fire de par ale lui Buddha. Servim masa de pranz la un restaurant local si apoi transfer la hotel. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Rose Garden 4* sau similar Yangon.

Ziua 3 | YANGON – BAGAN

Mic dejun. Transfer la aeroport pentru  zborul la Bagan. Bagan a fost capitala regatului birmanez intre secolele XI si XIII, si in aceasta perioada, aici au fost construite numeroase pagode si stupe, majoritatea realizate din caramida, multe dintre ele existand si astazi. Pentru a cunoaste cu adevarat frumusetea acestui loc mai intai ne indreptam spre un deal in apropiere de Templul Ananda, de unde putem admira cele 2000 de temple presarate in valea raului Irawaddy. In acelasi timp putem observa cum localnicii isi duc viata de zi cu zi printre aceste monumente. Ne plimbam prin acest muzeu in aer liber in care timpul parca s-a oprit in loc si vedem stupele si pagodele din valea raului Irawaddy. Masa de pranz o servim la un restaurant local. Cazare Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar in Bagan.

Ziua 4 | BAGAN

Mic dejun. Pentru a cunoaste cu adevarat spiritul localnilor dimineata vizitam Piata Nyaung Oo, unde gasim fructe si legume proaspete dar si diferite produse traditionale. Continuam cu vizitarea Templului Shwezigon a carui constructie a inceput in timpul domniei Regelui Anawrahta, intemeietorul dinastiei Pagan. Templul este alcatuit dintr-o stupa centrala acoperita cu foita de aur si inconjurata de temple mai mici si diferite altare. Plecam catre un mic sat pentru a cunoaste localnicii si modul de viata traditional. Dupa o scurta plimbare pe jos print sat vizitam un atelier unde se realizeaza diferite produse de lemn, sculptate si apoi lacuite. Servim masa de pranz la un restaurant local. Nici o vizita in Bagan nu poate fi completa fara o vizita la Templul Ananda, considerat unul dintre cele mai frumoase temple din Bagan. Templul imbina stilul arhitectonic Mon cu influentele arhitecturii indiene. In centrul templului se afla 4 statui ale lui Buddha, inalte de 9 metri si jumatete, orientate catre cele 4 puncte cardinale, nord, sud, est si vest. Excursia din aceasta zi o incheiem admirand apusul peste templele din Bagan. Cazare Hotel Myanmar Treasure 4* sau similar in Bagan.

Ziua 5 | BAGAN – MANDALAY

Mic dejun. Plecam din Bagan catre Mandalay, mergand pe un pitoresc drum ce ne poarta printre sate incantatoare si campuri de orez, bumbac si susan. Ne oprim in satele Shwe Pyi Tha si Myingyan unde avem ocazia sa interactionam cu localnicii si sa vedem stilul lor de viata simplu, desprins parca dintr-o alta lume. Sosire la Mandalay si transfer la hotel pentru indeplinirea formalitatilor de check in. Mandalay este al doilea oras din Myanmar si este considerat capitala culturala a tarii. Orasul a fost ultima capitala a regatului birmanez inainte ca tara sa fie cucerita de catre englezi. Mandalay este un oras al contrastelor, intre agitatia lumii moderne si calmul traditiei si al culturii. Servim masa de pranz la un restaurant local. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay.

Ziua 6 | MANDALAY

Mic dejun. Incepem turul de oras cu vizitarea Pagodei Kyauktawgyi unde admiram statuia lui Buddha realizata dintr-un singur bloc de marmura adus de pe malurile raului Irrawaddy. Ne indreptam apoi catre Pagoda Kuthodaw denumita „Cea mai mare carte din lume”. Acest renume l-a obtinut datorita colectiei celor 729 de tablete de marmura pe care sunt inscrise invataturile budhiste. O „pagina”  are o dimensiune de 107 cm latime si 153 cm inaltime, cu o grosime de 13 cm. Turul continua cu vizitarea Manastirii Shwenanda, cladirea realizata in stilul clasic birmanez, din lemn de tec decorata, in interior si exterior, cu sculpturi elaborate. Monumentul a facut inital parte din complexul regal de la Amarapura insa o data cu intemeierea noii capitale de la Mandalay cladirea a fost mutata in complexul regal de aici. Complexul regal din Mandalay a fost distrus de catre un incendiu in timpul Primului Razboi Mondial, singura cladire care a ramas fiind cea a Manastirii. Urmeaza vizita la Pagoda Mahamuni, care adaposteste una dintre cele mai venerate reprezentari ale lui Buddha. Zilnic credinciosii aplica pe statuie foite de aur in semn de ofranda si respect. Pranzul il servim la un restaurant local. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay.

Ziua 7 | MANDALAY – SAGAING – AVA - AMARAPURA

Mic dejun. Excursie de o zi in orasele regale Amarapura, Sagaing si Ava (Inwa). Traversam raul Irrawaddy si ne indreptam catre Sagaing, capitala regatului ce acelasi nume, unul dintre regatele mai mici ce au aparut ca urmare a declinului dinastiei Pagan. Situat pe Dealul Sagaing, acest oras este astazi unul dintre centrele spirituale ale Myanmarului. 600 de pagode de culoarea fildesului impodobesc acest deal si proproape 3 000 de calugari invata si locuiesc aici. Tur de oras cu vizitarea Pagodelor Swan Oo Pon  Shin, U Min Thone Sae si Shwe Taung Oo Maw. Apoi facem un scurt popas si in bazarul local. Ne indreptam catre Ava, care a fost capitala regatului Birmanez dupa Bagan, intre secolele XIV si XVIII. Traversare cu feribotul peste raul Irrawaddy si ne continuam calatoria catre Manastirea Bagaya intr-un car traditional tras de cai. Flori de lotus si pauni sunt sculptate in peretii si usile din lemn de tec ale manastirii. Pranzul il servim la un restaurant local. Dupa amiaza vizitam Amarapura, al carui nume inseamna „Orasul Nemuririi”. Intemeiat in secolul al XVIII-lea a indeplinit pentru putin timp rolul de capitala a regatului insa s-a impus repede ca un centru al invataturilor si reformelor religioase. Vizitam Manastirea Mahagandayon, un renumit centru monahal unde tinerii calugari studiaza invataturile lui Buddha. Seara ne plimbare pe Podul U Bein, care este cel mai lung pod din lemn de tec din lume, intinzandu-se pe o distanta de 1.2 km peste Lacul Taungthaman. Retur in Mandalay. Cazare Hotel Eastern Palace 4* sau similar Mandalay.

Ziua 8  | MANDALAY – HEHO – LACUL INLE

Mic dejun.Transfer la aeroport pentru zborul spre Heho. Dupa sosirea pe aeroportul din Heho continuam catre Nyaung Shwe – satul de acces la lacul Inle. Pe drum vizitam un atelier rural specializat in hartia shan pentru umbrelele traditionale si manastirea din lemn de tek Shweyanpyay. Masa de pranz o servim la restaurant local. Sosire pe malurile lacului Inle de unde continuam calatoria cu  barca cu motor la hotel. Lacul Inle este una din cele mai dorite destinatii din Myanmar, un spatiu de ape vast si seren pe care vom vedea sate cu case si gradini plutitoare ancorate cu bete de bambus de fundul lacului si vom observa localnicii Intha la pescuit in canoele traditionale si modul lor unic de vaslit cu piciorul. Timp liber la dispozitie. Cazare Hotel Amata Garden Resort 4* sau similar.

Ziua 9  | LACUL INLE – INDEIN

Mic dejun. Dedicam ziua vizitarii lacului Inle si imprejurimilor sale, o combinatie de autentic, istorie si natura. Incepem dimineata cu o vizita tipica la piata plutitoare, a carei locatie se schimba prin rotatie intre satele de pe lac. Traversam satele localnicilor Intha care gazduiesc numerosi artizani si  vizitam Pagoda Phaung Daw Oo, principalul templu al Lacului. Aici se afla 5 statui sacre ce il reprezinta pe Buddha, acoperite de catre credinciosi cu foite de aur. Pranz intrun restaurant local. Dupa amiaza facem o plimbare pe canalul inn Thein catre satul Pa Oh cu acelasi nume situat pe malul vestic. Satul Indein este cunoscut pentru sutele de mici pagode aflate in diverse stari de conservare, unele fiind acoperite cu vegetatie. Pagodele sunt ornate cu stucaturi reprezentand animale mitice, devas (fiinte ceresti) si clinthe (lei mitologici). Urcam dealul intro plimbare usoara pentru a descoperi  acest uimitor sit arheologic. Retur la hotel.  Cazare Hotel Amata Garden Resort 4* sau similat Lacul Inle.

Ziua 10 | LACUL INLE – HEHO – YANGON

Mic dejun. Predarea camerelor de hotel si transfer la aeroportul din Heho pentru zborul la Yangon. Sosire la Yangon si transfer in oras pentru turul de oras in cadrul caruia vizitam Pagoda Kyaukhtatgyi, unde se gaseste una din cele mai mari statui ale lui Buddha culcat ce masoara 65 de metri lungime si 16 metri inaltime. Continuam cu Parcul Kandawgyi, parc foarte popular pentru localnici, unde putem admira reproducerea Barjei Regale de pe Lacul Regal si avem o spectaculoasa vedere cu Pagoda aurita Shwedagon cu care ne-am inceput turul in prima zi . Servim masa de pranz la un restaurant local. Dupa amiaza vizitam Bazarul Bogyoke, cunoscut ca Scott Market in perioada coloniala, locul perfect pentru ultimele cumparaturi. Cazare Hotel Rose Garden 4* sau similar Yangon.

Ziua 11 | YANGON – DOHA – BUCURESTI

Dimineata devreme predam camerele de hotel si plecam la aeroport pentru zborul Companiei Qatar Airways QR919 ce decoleaza la ora 08:10 cu destinatia Doha. Sosire la Doha la ora 11:10. Decolare din Doha cu zborul QR 219 la ora 15:00 si sosire la Bucuresti la ora 19:55. Sfarsitul pachetului de servicii.

 

alt Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

alt

Informatii despre oferta :

 • Destinatie: Myanmar
 • Cod: 01
 • Tarif: de la 1399 Euro
Facebook