MONGOLIA – Taramul neatins de timp / 11 zile

alt
MONGOLIA – Taramul neatins de timp
Ulan Bator– Parcul National Khustai – Kharakhorum – Izvoarele termale Tsenker  Valea Orkhon - Ongi – Desertul Gobi – Bayanzag – Valea Yol – Tsegaan Suvarga
Plecari: 27 august 2018
11 zile / 9 nopti

alt

 

Tarife:                     

 • 1.999 Euro adult loc in camera dubla  
 • 2.275 Euro adult loc in camera single      

             

alt Tariful include:

 • Zboruri Bucuresti - Ulan Bator- Bucuresti, via Istanbul, Compania Turkish Airways
 • Cazare 9 nopti la hotel de 3* si iurte traditionale astfel:
 • 2 nopti cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) la Ulan Bator, hotel Grand Hill 3* sau similar
 • 7 nopti cu pensiune completa (mic dejun, pranz si cina) in iurte traditionale conform programului                    ( 1 noapte Khustai, 1 noapte Munkh-Tenger, 1 noapte Alan Nutag, 1 noapte Ursa Major Eco, 1 noapte Secret of the Ongi, 1 noapte Gobi Mirage, 1 noapte Tsagaan Suvarga)
 • Pensiune completa: mic dejun, pranz si cina (se intra in program cu pranz si se iese cu mic dejun)
 • Transfer aeroport – hotel – aeroport
 • Transport cu microbuz in Ulan Bator
 • Transport pe parcursul circuitului cu masini de teren de fabricatie japoneza 4X4 de 4 locuri
 • Tururile, vizitele si excursiile din program cu ghizi locali astfel:
  • Tur de oras Ulan Bator
  • Excursie in Parcul National Khustai
  • Excursie la Kharakhorum – fosta capitala a Imperiului Mongol
  • Excursie la Izvoarele termale Tsenker cu baie in apele termale curative
  • Excursie in Valea Orkhon – Patrimoniu UNESCO
  • Vizita la Complexul de temple Ongi
  • Excursie in Desertul Gobi cu vizite la Bayanzag, Moltsog, Valea Yol, Muzeul Gobi si Tsagaan Suvarga
 • Biletele de intrare la obiectivele din program
 • Ghid local vorbitor de limba engleza
 • Insotitor roman de grup

 

alt Tariful nu include:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 345 Euro/persoana (pot suferi modificari pana la plecare)
 • Taxa de viza (se achita in agentie la rezervare): 95 Euro/persoana
 • Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno (optionala)
 • Biletele de intrare, altele decat cele mentionate in program
 • Bacsisurile pentru ghizi si soferi locali (se achita la fata locului insotitorului de grup)
 • Alte servicii decat cele mentionate in program

 

alt Program:

27 August | BUCURESTI – ISTANBUL – ULAN BATOR

Intalnire cu reprezentantul INTERRA la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:00 pentru imbarcare pe zborul Companiei Turkish Airline TK1044 cu destinatia Ulan Bator via Istanbul. Decolare la ora 10:00. Sosire in Istanbul la ora 11:25. Imbarcare pe zborul TK342 cu destinatia Ulan Bator cu decolare la ora 19:10.

28 August | ULAN BATOR

Sosire pe aeroportul din Ulan Bator la ora 10:05. Intalnire cu reprezentantul local si transfer la hotel. Bine ati venit in Mongolia, tara cu unele dintre cele mai contradictorii civilizatii, detinatoarea celui de-al treilea cel mai mare desert din lume si cu un relief care aduce impreuna aproape toate extremele cunoscute. De la cele mai mari altitudini din lume, pana la cele mai joase, tara Cerului albastru va va cuceri prin culoare si contrast.  Vom servi apoi pranzul la un restaurant local. Dupa pranz, ne incepem fascinanta calatorie cu o incursiune in Capitala Ulaanbataatar, intr-un tur de oras ce cuprinde printre altele Muzeul National de Istorie si Piata Centrala Ginghis Han.                   Urcam apoi pe Colina Zaisan, atat pentru vederea panoramica, dar si pentru a vedea (exterior) locul unde se afla Memorialul construit in 1971 in cinstea soltatilor rusi disparuti in al doilea Razboi Mondial, si care reda atat istoria Razboiului, cat si dragostea fraterna dintre poporul Mongol si poporul Rus. Cina si cazare hotel Grand Hill 3* Ulan Bator sau similar.

29 August | ULAN BATOR– PARCUL NATIONAL KHUSTAI

Mic dejun. Vizita de astazi incepe cu Manastirea Buddhista Gandan, sau „marele loc al bucuriei complete, construita in stil tibetan si unde se afla unul dintre cei mai mari Budhha din Asia. Cu o inaltime ce depaseste 25 m si o greutate de peste 20 de tone, statuia este un dar oferit Mongoliei de catre Nepal si Japonia si este imbogatita cu nu mai putin de 2286 de pietre pretioase, 334 de sutre si 2 milioane de mantre. Ne continuam calatoria cu Parcul National Khustai, unul dintre cele mai faimoase locuri din lume si totodata prima arie protejata din Mongolia care a beneficiat de o protectie speciala gestionata de o organizatie non-guvernamentala. Dupa pranzul servit la iurta, luam parte la o prezentare a parcului. Principalul motiv pentru care a fost infiintat, a fost initial legat de protejarea cailor salbatici Takhi (cunoscuti si sub numele de Prezawalski), deveniti simboluri locale in urma rolurilor jucate in filmele de actiune cu Ginghis Han, insa pe langa acestia, in Parcul National Khustai sunt astazi ingrijite peste 44 alte specii de mamifere, 459 de specii de plante, dar si pasari rare ca vulturul auriu, dropia, lebede salbatice, barza neagra sau cucuveaua. Cina si cazare in iurta traditionala* in Kustai.  

30 August | PARCUL NATIONAL KHUSTAI - kharakorum

Mic dejun. Lasam in urma Parcul National pentru a ne indrepta spre fosta Capitala a Imperiului Mongol intre 1235 si 1260 si unul dintre cele mai importante orase de pe „Drumul Matasii”, Kharakorum. Ruinele sale au fost folosite pentru a construi Manastirea Erdene Zu, prima Manastire Buddhista din Mongolia, numita si „o suta de comori”, cu o arhitectura ce dezvaluie acoperisuri in stil chinezesc, simboluri Buddhiste tibetane si stiluri Machu, similare cu cele din Palatul Interzis. Dupa vizitarea manastirii continuam cu Muzeul local de Istorie si apoi cu primul si cel mai mare templu budist din Mongolia construit pe ruinele orasului Kharakorum. Dupa pranz ne continuam vizita cu Monumentul Testoasa, denumit astfel datorita celor patru roci ce ii dau forma de broasca testoasa, considerate simboluri de protectie si prosperitate si care marcheaza cele patru directii cardinale ale fostelor frontiere ale manastirii. Pietrele sunt inscriptionate pe spate cu istoria nu de mult apusa. Dupa-amiaza vizitam o cooperativa locala si asistam la un workshop legat de confectionarea micilor produse din fetru. Cina si cazare in iurta traditionala* in Munkh-Tenger.

31 August | KHARAKHORUM – IZVOARELE TSENKHER

Mic dejun. Astazi drumul ne poarta pana la inaltimi de de 1.860 m peste nivelul marii, unde gasim izvorul cu apa fierbinte Tsenkher, unde temperaturile ajung pana la 85.5 grade Celsius. Apa de aici are proprietati curative in special in durerile articulare si afectiunile sistemului nervos, cu o bogata compozitie de carbonat de sodiu, hidrocarbon, sulfati, floruri si hidrogen sulfurati. Timp liber pentru a va putea bucura de o baie in apele izvorului termal. Servirea pranzului. Imprejurimile izvorului sunt constituite din paduri si zone verzi, potrivite pentru cei ce doresc sa faca plimbari relaxante dupa-amiaza. Cina si cazare in iurta traditionala* in Altan Nutag.

01 Septembrie | IZVORUL TSENKHER – VALEA ORKHON – TEMPLUL TUVKHUN

Mic dejun. Continuam calatoria spre Valea Orkhon, leaganul civilizatiei nomade, o intindere de aproape 122.000 de hectare de pasuni de-o parte si de alta a Raului Orkhon, loc inclus in Patrimoniul UNESCO ce gazduieste numeroase vestigii arheologice, cele mai vechi datand din sec. al VI-lea. In mod colectiv, ruinele ce pot fi gasite aici reflecta legaturile simbiotice dintre societatile nomade, pastorale si centrele lor administrative si religioase, dar si importanta Vaii Orkhon in istoria Asiei Centrale. La granita de nord a „Tinutului” Orkhon, gasim Templul Tuvkhun fondat de primul lider religios al Mongoliei, Zanabazar, in 1963. Dupa pranz ne continuam vizita. Situat pe un munte stancos, incojurat de paduri ce se ridica pana la 2300 m deasupra nivelului marii, templul a fost dedicat initial studiului operelor studiu si arta religioasa, iar moartea fondatorului sau a devenit baza in jurul careia s-a cosntruit Manastirea Tuvkhun. Locul in care este situat templul seamana cu un fotoliu, cu brat de odihna pe fiecare parte, iar in sezutul scaunului sunt piscuri de cateva sute de metri ce arata spre directia templului. Legenda spune ca doar Zanabazar avea dreptul sa intre urce pana la intrarea in templu, restul fiind nevoiti sa descalece la baza varfului si sa continue ascensiunea pe jos. Cina si cazare iurta traditionala* in Ursa Major Eco.

02 Septembrie | VALEA ORKHON – RUINELE TEMPLULUI ONGI

Mic dejun. Astazi vom explora Ruinele templului Ongi situat in Saihan-Ovoo Soum din provincia Dundgovi.                    Una dintre cele mai mari manastiri din Mongolia, Ongi, a fost fondata in 1660 si a constat in doua complexe de temple de pe malul de nord si cel de sud ale Raului Ongi. In zilele sale de glorie aici puteau fi adapostite in jur de 30 de temple, patru Universitati Buddhiste mari si peste 1000 de calugari. Dupa pranz ne continuam lectia de istorie locala. In timpul anilor 1930, cand comunismul se raspandea in toata tara, ca parte a campaniei ideologice comuniste si in scopul crestere puterii lor, mai multi calugari de aici au fost arestati. In 1939 manastirea a fost complet distrusa si s-au pierdut peste 200 de vieti omenesti din randul calugarilor, iar supravietuitorii au fost fortati sa sa alature armatei comuniste. Unii dintre calugari au scapat devenind fermieri sau simpli muncitori. In 1990, cativa dintre cei ce au supravietuit crizei comuniste au revenit la manastire si au inceput educarea in stil Buddhist a copiilor mici. In prezent, un singur templu a fost complet reconstruit. Cina si cazare iurta traditionala* in Secret of the Ongi.

03 Septembrie | DESERTUL GOBI : BAYANZAG SI DUNELE DE NISIP MOLTSOG

Mic dejun. Drumul ne poarta astazi catre Bayanzag, ceea ce inseamna „bogat in arbusti saxaul”, dar faimos sub denumirea data de paleontologul Roy Chapman Andrews, „Flaming Cliffs”. Excavat pentru prima data in 1922, Bayanzag este recunoscuta la nivel mondial pentru numarul impresionant de oase si oua de dinozaur gasite in zona, raspandite in muzeele din intreaga lume. Chiar daca nu sunteti un „dinophil”, cu siguranta peisajul alcatuit din roci, nisipuri rosii, soare si goliciune, ce dau o frumusete stranie locului, va va incanta. Dupa servirea pranzului plecamspre dunele de nisip de la Moltsog, avand astfel minunata experienta de a pasi in desert. Cina si cazare iurta traditionala* in Gobi Mirage.

04 Septembrie | DESERTUL GOBI: VALEA YOL – MUZEUL GOBI – TSAGAAN SUVARGA

Mic dejun. Dupa ce am vazut ieri una dintre cele trei minuni ale lui Gobi, astazi o vizitam pe urmatoarea,                          Valea Yol sau „Valea Vulturilor” situata in partea de nord-est a Muntelui Zuun Saikhan, a constituit de-a lungul deceniilor sursa principala de atractie turistica. Avand o intrare foarte larga, Valea se ingusteaza treptat intr-un defileu remarcabil, iar un izvor de 3 km lungime isi croieste drum prin defileu, formand in lunile geroase un coridor de gheata ce se intinde pe o distanta considerabila. Aici putem vedea o varietate de habitate sprijinite de un amestec remarcabil de flora si fauna. Caii salbatici Przewalski, mici rozatoare ca gerbili si pikas, vulturi sau capre ibex sunt doar cateva dintre frumusetile naturii pe care le intanim aici. Vizita inclusa la Muzeul Gobi. Dupa servirea pranzului ne continuam vizita catre formatiunile stancoase din Tsagaan Suvarga, „stupa alb” situate la granita sudica a provinciei Dundgovi. Aceste formatiuni stancoase erodate de vant arata ca un oras ruinat si se intind pe o suprafata de 400 m, iar inaltimile ating chiar si 60 m. Cina si cazare iurta traditionala* in Tsagaan Suvarga.

05 Septembrie | TSAGAAN SUVARGA - ULAN BATOR

Mic dejun. Revenim in Capitala Mongoliei prin partea de nord a tarii, descoperind vechi rute de transport si experimentand tot ceea ce campiile aride ne pot oferi. Dupa sevirea pranzului, timp liber pentru odihna sau ultimele cumparaturi. Cina de bun ramasa in Ulan Bator. Cazare hotel Grand Hill 3* sau similar.

06 Septembrie | ULAN BATOR- BUCURESTI

Mic dejun. Eliberarea camerelor si transfer la aeroport pentru imbarcarea pe zborul Companiei TURKISH AIRLINES TK343 cu destinatia Bucuresti via Istanbul. Decolare la ora 11:05 si sosire la Istanbul la ora 17:25. Imbarcare pe zborul TK1045 cu destinatia Bucuresti la ora 18:45 Sosire pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ora 20:05. Sfarsitul pachetului de servicii.

Nota: Cazarea in iurta traditionala* reprezinta cel mai bun si autentic mod de a descoperi cu adevarat Mongolia. Taberele de iurte se afla in mijlocul naturii, oferind spectaculoase privelisti cat si prilejul de a lua contact cu prietenosii localnici afland mai multe despre viata lor de zi cu zi. Tot ei va vor prepara din ingrediente naturale delicioasele mancaruri pe care le veti gusta la micul dejun si la cina inclusiv specialitatile cautate international pe baza de lapte de iac, carne de cal sau de oaie. Iurtele sunt decorate in stil traditional, cu ocupare de 1,2 sau 3 persoane la fel ca si in cazul camerelor de hotel, fiind spatii individuale de cazare. In fiecare tabara (ger camp) exista o cladire centrala cu toate facilitatile acolo unde se serveste si masa.

 

alt Tarifele sunt valabile in limita locurilor disponibile.

 

alt

Informatii despre oferta :

 • Destinatie: Mongolia
 • Cod: 01
 • Tarif: de la 1999 Euro
Facebook
Bon Voyage Turism Extern

Bon Voyage Turism Extern

Dacă doriţi informaţii suplimentare legate de această ofertă, sau aveţi unele nelămuriri vă rugăm să ne contactaţi.
Pentru rezervari online / detalii oferta
vă rugăm să ne contactaţi telefonic sau prin email apăsând AICI.

AGENȚIA ȘURA MARE

Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro

 

AGENȚIA ȘURA MARE

•  Hartă - Adresă: București, Șura Mare, Nr.1, Bl. 1B, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 636 0364
• Mobil: 0740 356 356
• Email: info@bonvoyage.ro
• Email: office@bonvoyage.ro

• Licența Nr: 4633
• Nr. Asigurare : I 46309

AGENȚIA LIBERTĂȚII

Hartă - Adresă: București, Bd. Libertății, Nr. 2, Sector 4
• Program: 09:00-18:00
• Tel/Fax: +(4) 021 315 3503
• Mobil: 0740 306 306


• Email: rezervari@bonvoyage.ro
• Licența Nr: 4633
• Nr. Asigurare : I 46309

CAUTĂ OFERTE ÎN BONVOYAGE.RO

INFOTURISM.RO


Votează Bonvoyage pe Infoturism.ro!

ANAT.RO


Agenția Natională a
Agențiilor de Turism.

 

 Cerere oferte
 Suna Acum

 

 

ANPC.RO


Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor.

Promovare Web 

www.bonvoyage.ro Web analytics

 Cauta oferte
 

Newsletter BonVoyage

Aboneaza-te acum la Newsletter si vei beneficia de cele mai noi promotii, cele mai mici tarife si cele mai bune oferte speciale de la Bon Voyage.


      
         Bonvoyage Facebook    

CARIERĂ
Cauți un job? Dacă dorești să te dezvolți profesional în domeniul turistic, te invităm să te alaturi echipei Bon Voyage.

RECLAMAȚII ŞI SUGESTII
Pentru orice sugestii sau reclamații referitoare la serviciile oferite de compania noastră.

 
 

Datorită dinamicității domeniului disponibilitatea ofertelor se modifică de la un moment la altul. De aceea ofertele sunt valabile în limita locurilor disponibile.
Agenția nu este responsabilă pentru eventualele neconcordanțe ce pot apărea între informaţiile afişate pe site și informațiile furnizate în agenție.
În aceste cazuri vor avea prioritate, întotdeauna, informațiile furnizate în agenție.

Licență BrevetContractPolița de asigurare  |  Nr. Înreg.: 0015355  Nr. O.R.C. J40/11373/2006  |  C.U.I. RO18846305 | Politica de Confidenţialitate | Modalităţi de plată

Untitled Page Untitled Page Untitled Page